FRYKTER TØRSTE ITALIENERE? Det italienske fotballforbundet vil at Mario Balotelli, Andrea Pirlo og de andre stjernene hos Italia skal få en time out slik at de får drukket underveis i VM-kampene neste år. Foto: VG

Italia vil ha timeout i VM-sluttspillet

Bratseth: - Ektraordinære forhold krever tiltak

Italias fotballforbund (FIGC) ber FIFA om å innføre timeout i VM-kampene i Brasil neste år, for å gi spillerne anledning til å drikke under kampene.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

FIGC vil legge fram forslaget for FIFA-styret i Costa do Sauípe torsdag, dagen før VM-trekningen.

- Jeg ønsker to timeout i hver kamp, slik at spillerne kan få i seg væske. Heten og luftfuktigheten er et stort problem i Brasil, noe vi merket under kontinentcupen sist sommer, sa landslagssjef Cesare Prandelli tirsdag.

- Om de skal gi verden et spektakulært mesterskap, må de gi spillerne forutsetninger for å være i stand til å prestere.

Bratseth støtter forslaget

ÅPEN FOR TIMEOUT I VM: Fotballekspert og tidligere landslagskaptein Rune Bratseth. Foto: VG

Det forslaget støttes av nåværende Viasat-ekspert Rune Bratseth. Han var kaptein på Norges 94-utgave som spilte fotball-VM i USA. Han husker med gru tilbake på åpningskampen mot Mexico, der den stekende solen sørget for 50 varmegrader ute på banen.

- Reglementet den gangen var sånn at det ikke var lov å ta til seg drikke underveis. Det var grusomt utpå der og det å røre seg var en pine. Så hvis du opplever ekstreme temperaturer så ser jeg ikke bort fra at det er nødvendig å ta en kjapp pause for å innta væske. Det er veldig uvant selvsagt, sier Bratseth til VG.

Bratseth tror en slik timeout handler om sekunder - og ikke minutter som sikkert enkelte kan forestille seg.

Men han er usikker på om forslaget når frem hos FIFA.

- Det er vanskelig å svare på. De er konservative ved nye ting og løsninger, men ekstraordinære forhold krever tiltak som man normalt ikke har, sier han.

Vil ha to minutters stopp

ITALIA-SJEF: Cesare Prandelli. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Prandelli ønsker at spillet skal stoppes i to minutter midt i hver omgang, og at pausen skal brukes til å drikke. Ellers vil spillere måtte løpe til sidelinjen for å få i seg væske ved vanlige stopp i spillet, noe som vil påvirke kampenes rytme.

Landslagssjefen sier at han tror alle lag som deltok i kontinentcupen vil støtte hans forslag.

- I en av kampene ba åtte av 11 spillere om å bli byttet ut. Det er veldig mye, sa Prandelli.

Timeout har for øvrig vært brukt i et VM-sluttspill tidligere. I VM for kvinner i 1995 hadde trenerne anledning til å be om timeout to ganger i hver kamp. Even Pellerud brukte det ofte til formasjonsendring og andre taktiske justeringer på Norges vei mot VM-gull.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder