Presentert som Real Madrid-spiller i dag: Slik svarte Ødegaard om stjernemøtet

OSLO/MADRID (VG) Martin Ødegaard (16) signerte torsdag en kontrakt på 3,5 år med Real Madrid. Han starter på klubbens reservelag på nivå tre.

Artikkelen er over fem år gammel

En time og 13 minutter forsinket kom Martin Ødegaard ut på podiet for å bli presentert som Real Madrid-spiller. Tidligere torsdag gjennomgikk han den medisinske sjekken og signerte en kontrakt på 3,5 år med gigantklubben.

Ødegaard smilte og virket nærmest brydd mens fotografene nærmest kastet seg over nordmannen som kom ut sammen med direktør Emilio Butragueno.

– Jeg følte dette var den beste muligheten for meg til å utvikle meg som fotballspiller. Å være en del av denne klubben tror jeg er det beste for meg både sportslig og utenomsportslig, sier Ødegaard til VG.

Avslører ikke stjernesamtalen

I minuttene før pressekonferansen begynte, sirkulerte et bilde tatt av agent Tore Pedersen under et av Ødegaards Real Madrid-besøk. På spørsmål om hva de snakket om, svarte han i kjent stil:

- Det er flotte folk og vi hadde en god samtale. Hva som ble sagt, er mellom meg og dem.

Bildet, som ble lagt ut på Pedersens Instagram-profil, hadde medfølgende tekst som bekreftet at Ødegaard er Real Madrid-spiller frem til sommeren 2018.

Castilla-spiller

16-åringen forteller at han har flotte samtaler med Real Madrid-ledelsen de siste dagene, men vil ikke røpe noe om innholdet. Butragueno forteller at Ødegaard skal spille for Real Madrids reservelag Castilla på nivå tre, men at han samtidig er tilgjengelig for A-troppen dersom Carlo Ancelotti ønsker å bruke 16-åringen.

Ødegaard sier seg han skal trene litt med førstelaget og litt med Castilla. Han ramser opp Ronaldo, Bale og Isco på spørsmål om sine nye lagkompiser, og sier Ronaldo er verdens beste fotballspiller for øyeblikket.

– Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller. Første- eller andrelag er ikke så viktig. Jeg skal bli en bedre fotballspiller så får det komme når det kommer. Jeg følte meg hjemme da jeg kom hit, sier Ødegaard.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er litt uvirkelig at jeg sitter her og er klar for den største klubben i verden. Det er er utrolig stort for meg. En ære. Det er noe annet å spille for Real Madrid enn Strømsgodset, men jeg føler ikke noe press.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ PLASS: Ødegaard avbildet på Real Madrids treningsfelt med Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo. Foto:,Tore Pedersen

På pressekonferansen forteller nordmannen at han ikke har fått inn i kontrakten med Real Madrid at han kan trene så mye som han ønsker - slik han hadde i Strømsgodset.

– Jeg har trent utrolig mye og faren min har vært en veldig flink trener. Jeg føler jeg har trent på de riktige tingene og det er det som har sørget for at jeg har kommet hit jeg er i dag.

Faren Hans Erik får som ventet en trenerjobb i klubben etter de siste årene å ha jobbet som assistent i Mjøndalen.

Privatfly til Spania

Få minutter etter midnatt bekreftet Real Madrid Ødegaard-overgangen på sin hjemmeside. Også Strømsgodset publiserte nyheten om Ødegaard ved midnatt. Etter det VG erfarer får drammenserne rundt 30 millioner kroner nå, men summen kan stige til over 60 millioner.

Cirka klokken 07.40 torsdag morgen tok privatflyet som fraktet Ødegaard og hans nærmeste til Madrid av fra snøværet på Rygge. Vel fremme i Madrid gjennomførte Ødegaard med medisinske sjekken uten problemer.

Dermed settes det sluttstrek for noe så sjeldent som en norsk overgangssaga av internasjonalt format. Etter det VG får opplyst kan Ødegaard få en årslønn på rundt 20 millioner.

Ved å signere for Real Madrid blir Ødegaard den første nordmann i historien til å ikle seg den ikoniske helhvite drakten til det som trolig er verdens største fotballklubb, i alle betydninger av ordet.

Der har over ett år på seg på å slå Real Madrids debutantrekord. Den tilhører Alberto Rivera som var 17 år og 114 dager da han fikk sjansen mot Celta Vigo 10. juni 1995.

Fotball-Europas mest ettertraktede tenåring var inne i sitt andre og siste kontraktsår med Strømsgodset, som har vært passiv tilskuer til at Martin Ødegaard og faren Hans Erik har reist Europa rundt siden sesongslutt og latt kremen av kontinentale toppklubber selge seg inn hos dem, og ikke omvendt.

Nå står supertungvektere som Bayern München, Barcelona, Liverpool, Arsenal og Manchester-duoen City og United forsmådde tilbake.

Ronaldo-ros

Da et privatfly landet på Rygge forrige tirsdag for å ta far tilbake til Madrid for tredje gang, og sønn for andre gang i løpet av de siste ukene, fikk omverdenen den tydeligste indikasjonen hittil på at en Ødegaards avgjørelse rundt egen fotballfremtid nærmet seg.

Dagen etter hadde 16-åringen sin første treningsøkt med sine fremtidige lagkamerater bak lukkede porter på klubbens supermoderne treningsanlegg Valdebebas, som også ser ut til å bli pappa Hans Eriks nye arbeidsplass. Det gjorde såpass stort inntrykk på blaserte verdensstjerner at selveste Cristiano Ronaldo spådde ham en lysende karriere på FIFA-gallaen i Zürich.

PS! Martin Ødegaard er den første nordmannen, men den femte skandinaven som går til Real Madrid. Den danske trioen Thomas Gravesen, Michael Laudrup og Henning Jensen og svenske Agne Simonsson har gått opp løypa før ham. Les mer om Real Madrid spillerne fra norden i VG+ (krever abonnement).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder