FERDIG: Nicolai Høgh (t.h.) slår følge med Vidar Örn Kjartansson vekk fra Valle. Foto:Erlend Aas,NTB scanpix

Nicolai Høgh ferdig i Vålerenga

Frigjorte midler intensiverer spissjakten ytterligere på Valle

Braaten og Kamara er interessante for Vålerenga-ledelsen

Vålerenga og den danske stopperen Nicolai Høgh (31) er blitt
enige om å terminere kontrakten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG får opplyst at Høgh har spilt sin kamp for Vålerenga og forlater klubben ett år før kontrakten opprinnelig løper ut. Senere fredag bekreftet VIF på sin hjemmeside at dansken er ferdig i klubben.

31-åringen var kaptein i Esbjerg sommeren 2013 da han ble hentet til Oslo-klubben. Som Bosman-spiller fikk han høy lønn i Vålerenga, og det er blant annet disse midlene som nå frigjøres for å forsterke laget på spissplass etter at også toppscorer Vidar Örn Kjartansson forsvinner.

En annen grunn til at 31-åringen har blitt overflødig på Valle er signeringene av stopperduoen Jonatan Tollås Nation og Kjetil Wæhler.

Uenig med Rekdal

Høgh startet under halvparten av kampene i Tippeligaen forrige sesong. Etter den siste seriekampen sa stopperen at han måtte vekk fra klubben - blant annet på grunn av det han mente var dårlig kjemi med trener Kjetil Rekdal.

– Treneren har ikke vært tilfreds med mine prestasjoner, og det gjorde han klart for meg på et møte. Siden har jeg ikke spilt. Det har aldri vært den beste kjemien mellom meg og Kjetil. Jeg tror vi kom skjevt ut fra start av, og så har det liksom aldri løst seg. Han er mer manager enn trener, så han viser seg ikke så mye. De gangene vi har snakket sammen, har ikke kjemien vært god, sa Høgh til danske tipsbladet.dk.

Rekdal sa til VG at han ikke kjente seg igjen i beskrivelsene, men bekreftet at Høgh både hadde bedt om og fått tillatelse til å se seg om etter en ny klubb. Vålerenga-treneren uttalte samtidig at alle spillerne starter med blanke ark på trening i januar. Nå er altså dansken ferdig i VIF og trolig på vei tilbake til Danmark.

Spissjakt

Vålerenga har god dekning på stopperplass, men planlegger å bruke frigjorte midler etter salget av toppscorer Kjartansson og Høgh-exiten på én, eller helst to, nye spisser selv om det fortsatt er strengt fokus på økonomisk kontroll på Valle.

Daniel Braaten, som har trent med Vålerenga i hele januar, er fortsatt aktuell, men skal ha utlandet som førsteprioritet. Stavanger Aftenblad skrev tidligere denne uken at Veton Berisha er ønsket på Valle, men etter det VG erfarer jobbes det ikke med Viking-spissen nå samtidig som det er flere i VIF-ledelsen som kan tenke seg Oslo-gutten Ola Kamara.

Østerrikske medier meldte tidligere denne uken at spissen med en fortid i Strømsgodset er frigitt av Austria Wien, men Kamara ville hverken bekrefte etter avkrefte det overfor VG. Ifølge Drammens Tidende vurderer også Strømsgodset å hente spissen tilbake til Marienlyst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder