Nedrykk for Møller Dæhli og Freiburg

• Moa, Skjelbred og Jarstein med fornyet kontrakt i Bundesliga

• Hamburg må ut i kvalifisering

• Komisk selvmål var med og sende Freiburg ned

(Hannover - Freiburg 2-1, Paderborn - Stuttgart 1-2) Mats Møller Dæhli (20) og Freiburg rykker ned fra Bundesliga. Det er landslagsspillerens andre nedrykk på ett år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var tidenes nedrykksdrama i Bundesliga. Seks lag stod i fare for å rykke ned foran siste serierunde. I tre av dem var fire norske landslagsspillere involvert: Mats Møller Dæhli (Freiburg), Mohammed «Moa» Abdellaoue (Stuttgart) og Per Ciljan Skjelbred og Rune Jarstein (Hertha Berlin).

Det endte godt for tre av dem. Men Møller Dæhli rykker ned - igjen. I løpet av to år har han opplevd marerittet. I fjor tak han «heisen ned» med Cardiff fra Premier League. I dag var han på tribunen (langtidskadet) da Freiburg tapte den dramatiske matchen på bortebane.

– Det gjør meg vondt med Freiburg, skriver den tyske Real Madrid-stjernen Toni Kroos på Twitter.

Rammer Hedenstad

Nedrykket til Freiburg rammer også Vegar Eggen Hedenstad. Han er sydtyskernes eiendom, men har vært utleid til Eintracht Braunschweig (2. Bundesliga) denne sesongen.

Hedmarkingen har kontrakt med Freiburg frem til neste sommer. Agent Tore Pedersen ønsker ikke kommentere overfor VG hva som er planen med Hedenstad nå, men leieavtalen med Braunschweig går ut 1. juli.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Det startet med at Hiroshi Kiyotake stupheadet inn 1-0 for Hannover etter tre minutter. Og det gikk fra vondt til verre da Pavel Krmas satte balen i eget nett seks minutter før slutt – i hans siste kamp for Freiburg.

Selvmålet til den tsjekkiske forsvarsspilleren var komisk. Han banket til istedenfor å la keeper Roman Bürki få rydde opp etter at han hadde gitt retur på en avslutning fra skrått hold.

Det hjalp lite at Nils Petersen reduserte to minutter på overtid. Den heroiske 2-1-seieren over seriemester Bayern München i forrige runde viser seg også ubetydelig for Freiburg.

Det så lenge ille ut for Moa (på benken hele kampen) og Stuttgart. Men de snudde en tidlig hjemmeledelse for Paderborn til 2-1. Matchvinner ble ikke overraskende Daniel Ginzek. Formspissen i Bundesliga med syv mål og to målgivende på de åtte siste kampene gjorde en fantatisk jobb før han banket inn vinnermålet kom etter 72 minutter.

Les også:Derfor fikk ikke Nordtveit snakke om Champions League

I Hamburg klarte hjemmelaget et under igjen. HSV er det eneste laget som har holdt seg i den tyske toppdivisjonen helt siden oppstarten for 51 år siden. De slo Schalke og får en ny sjanse med kvalifisering. Det kan bli mot Ruben Yttergård Jenssen og Kaiserslautern.

Labbadia danset

HSV fikk fabelaktig støtte av hjemmefansen på Imtech Arena. Og trenerlegenden Bruno Labbadia (kom til klubben i april) hoppet rundt som en gal omtrent hele matchen. Han nådde sitt absolutte høydepunkt da Bundesliga-nomaden Ivica Olic (35) sørget for lagets første scoring fire minutter etter pause.

Det var Olic andre mål siden overgangen fra Wolfsburg. Han er mest kjent for tiden i superlaget Bayern München. Men det var i HSV eventyret startet i 2006.

Slobodan Rajkovic headet inn 2-0. Hans andre mål på 42 kamper for HSV.

For Hertha Berlin ble den ellers dramatiske ettermiddagen relativt uproblematisk. Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen på sentral midtbane da klubben tapte 1-2 for Hoffenheim og Tarik Elyounoussi. Mens Rune Jarstein ikke var i Hertha-troppen, fikk Elyounoussi de siste åtte minuttene som innbytter.

Hertha blir nummer 15 på Bundesliga-tabellen, Hoffenheim nummer åtte.

GRÅTER: Slik tok Karim Guede det da Freiburg hadde tapt for Hannover. Foto:Peter Steffen,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder