SKIFTER KLUBB: Thomas Rogne, her på en pressekonferanse med U21-landslaget, bytter ut Celtic og skotsk fotball med spill i Championship i England. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Rogne blir presentert som Wigan-spiller på mandag

(VG Nett) Thomas Rogne (23 år i dag) har bestått de medisinske testene og er om få dager klar for Wigan.

Artikkelen er over seks år gammel

Etter det VG vet passerte Rogne de medisinske testene fredag ettermiddag.

Nå er det bare formaliteter som gjenstår før nordmannen presenteres som Owen Coyles tredje signering på kort tid.

Den tidligere Burnley- og Bolton-manageren tok nylig over for Roberto Martinez. Spanjolen trener nå Everton.

Sparer millionbeløp

Ved å vente med signeringen til 1. juli sparer Wigan 1,65 millioner kroner i utdanningskompensasjon til Celtic. Skottene har hatt Rogne i stallen i 3,5 år og har dermed rett på kompensasjon.

Men siden sesongen varer til 30. juni og Thomas Rogne fyller 23 år før den tid, vil han altså kunne gå helt gratis til sin nye klubb mandag 1. juli. Rogne fyller 23 år i dag.

Det passer Celtic dårlig. Klubben måtte selv ut med nesten to millioner kroner i utdanningskompensasjon til Stabæk da de hentet Rogne til Skottland som 19-åring.

Nå går de glipp av 60.000 euro per kontraktsår slik FIFA-reglene åpner for.

Rogne får sign-on-fee

Wigan har sitt på det tørre. Rent formelt har nemlig 23-åringen kontrakt med Celtic ut juni. Siden Rogne kommer som Bosman-spiller, kan han putte en fin-fin sign-on-fee i egen lomme.

I Wigan, som rykket ned fra Premier League samtidig som de vant FA-cupen sist sesong, får Rogne anledning til å spille Europa League denne sesongen. Klubben går nemlig rett inn i gruppespillet.

Før de kommer så langt får nordmannen forhåpentligvis bryne seg på Manchester United i årets Community Shield-kamp, hvor sist sesongs seriemester møter cupmesteren en uke før Premier League innledes.

Allerede mandag starter Wigan sesongoppkjøringen. Litt senere bærer det på treningsleir til USA i 10 dager. Sesongen i Championship starter 3. august.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Thomas Rogne eller hans agentselskap SCI Group AS.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder