FEIRER Wayne Rooney feirer her sammen med Antonio Valencia etter det tredje målet mot Aston Villa. Med seier i ettermiddag har United mulighet til å sikre ligagullet på erkerivalens gress neste helg. Foto: Mike Egerton / PA

Med seier i dag kan United ta ligagull på Citys storstue

Supporter: - Jeg skjønner at mange vil fryde seg om gullet sikres på erkerivalens gress

(VG Nett) Rio Ferdinand sier at laget tar en kamp av gangen, men supporterne er ikke i tvil: å sikre ligagullet på Citys hjemmebane er en drøm for mange.

  • Christine Bergby
Publisert:

- Nøkkelen til i det hele tatt å komme i den posisjonen er at vi må vinne mot Everton, sa Rio Ferdinand til Uniteds hjemmeside.

For med seier i dagens kamp mot Everton har United sikret seg et så stort forsprang i serien, at de kan avgjøre ligagullet til sin fordel i kampen mot erkerival Manchester City på deres hjemmearena.

VG Live: Følg oppgjøret mellom United og Everton live fra 13.30!

- Alt vi tenker på nå er dagens kamp, ikke hva vi kan gjøre eller ikke gjøre neste helg eller helgen etter det. Everton pleier å gi oss tøffe kamper, så vi må gjøre jobben skikkelig, sier han videre.

Sist de to lagene møttes i serien var i oktober, da vant United 1-0 etter scoring av Javier Hernandez. Leder for United-supporterne i Norge, Ole Petter Pedersen gleder seg til ettermiddagens kamp, og mener at det blir nøkkelen til å ta ligagullet.

- Det er en svært viktig kamp og med seier så vil vi være på god vei mot ligagull nummer 20. Men det er ingen tvil om at det blir en tøff og jevn kamp, sier han til VG Nett.

Han tror at United må prestere mot sitt aller beste om de skal ta tre poeng mot Everton. Og med seier sikrer de et godt utgangspunkt før siste innspurt.

- En enorm prestasjon

- Jeg skjønner at mange vil fryde seg ekstra om gullet sikres på erkerivalens gress, og det er nok for mange en drøm. Men det vil uansett være en enorm prestasjon av laget om de sikrer ligagull nummer 20, sier Pedersen videre.

For få hadde trodd for fire måneder siden av United skulle gå mot nok et ligagull. Mange mente at dette skulle bli en mellomsesong der Ferguson skulle bygge fundamentet for laget.

- Vi har verdens beste manager, han har en unik evne til å bygge et lag som fungerer godt sammen. Det er imponerende slik laget har prestert i år.

VG Live: Følg Wolverhampton-Manchester City live fra klokken 17.00

Pedersen mener at det er utrolig om ikke City klarer å kjøpe seg til et ligagull de nærmeste årene, og nettopp med det i minnet skjønner han også at mange vil synes det ville være ekstra morsomt å sikre gullet i lokaloppgjøret.

- Jeg tror nok ikke Manchester-politiet er så glade for det. Med poeng mot City er sjansen for ligagull meget stor. Det blir en spennende innspurt, avslutter han.

Før ettermiddagens oppgjør er det fem poeng som skiller de to Manchester-lagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder