Moe Wolds nåler hjalp Reiten til å bli Champions League-klar

LILLESTRØM (VG) (LSK Kvinner – Brøndby 0-0) Hun haltet av med skade under cup-semifinalen mot Vålerenga. Så dro Guro Reiten (23) rett til lagvenninnens fysioklinikk for behandling.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var knyttet spenning til om Guro Reiten, Toppseriens toppscorer, skulle bli spilleklar til onsdagens Champions League-kamp mot danske Brøndby. Det ble hun.

Mye takket være akupunkturbehandling på klinikken til lagvenninne, kaptein og fysioterapeut Ingrid Moe Wold lørdag kveld, stilte hun til start på Åråsen i den første av to kamper i første CL-runde.

Les mer: LSK-profilen Guro Reiten jaktes av storklubber.

– Jeg har jobbet dag og natt siden Vålerenga-kampen. Jeg fikk noen nåler av Moe Wold klokka ni på lørdagskvelden, så vi har stått på. Det var egentlig usikkert om jeg kunne spille frem til i går, men det var bare å kjøre på. Og det gikk jo kjempebra, sier Reiten, som har hatt en eventyrlig sesong.

Bakgrunn: LSK med sjansesløseri i Champions League

Saken fortsetter under sammendrag fra kampen:

Moe Wold har blitt kjent i fotball-Norge for at hun ”aldri blir skadet”. Hun har såvidt gått glipp av en eneste kamp i karrieren, og stilte dermed opp med sin ekspertise da Reiten trengte hjelp.

Men på VGs spørsmål om hvor mye hun bidro til at Sunndalsjenta skulle bli spilleklar, svarer hun noe beskjedent:

– Det skal jeg ikke ta på meg mye av æren for, men vi dro på klinikken lørdag kveld etter kampen mot Vålerenga, og fikk startet rehabiliteringen allerede da. Så hun ble klar, og det var bra. Jeg pleier å hjelpe til hvis det trengs.

Og skadetrøbbel til tross, Reiten avkrefter at Norges viktige VM-kvalifiseringskamp mot Nederland den 24. oktober står i fare.

– Jeg kjenner ingenting nå, og føler meg helt fint, sier hun.

Se også: Avaldsnes fikk bank av Barcelona

Stoppet av tverrliggeren

LSK Kvinner hadde en rekke muligheter til å ta ledelsen i kampen mot Brøndby, men det endte 0-0 på Åråsen. Og aller nærmest var nettopp Reiten, da hun sendte et frispark i tverrliggeren etter en halvtimes spill.

– Jeg tenkte jeg skulle skyte, men jeg hadde egentlig tenkt til å skyte i nærmeste. Det var kjipt å se den gå i tverrliggeren. Neste gang går den under, sier hun.

Hjemmelaget var klart best til pause, og hadde totalt ni avslutninger de første 45.

Etter hvilen var det derimot langt fra like mange sjanser som i den første omgangen. Hele 20 minutter skulle det ta før noen av lagene var i nærheten av noe som kan kalles en målsjanse.

Da herjet Emilie Haavi langs venstrekanten, rundet Brøndbys Emilie Henriksen med en frekk finte, og forsøkte seg på en lobb i lengste hjørne. Den havnet rett i klypene på Brøndbys målvakt Kathrine Larsen.

Med rundt et kvarter igjen å spille fikk plutselig bortelaget en gedigen sjanse da midtstopper Louise Kristiansen headet over fra fem meter. Brøndby kom mer og mer inn i kampen i sluttminuttene, men heller ikke de klarte å omsette press til scoring.

Dermed endte det 0-0 på Åråsen.

Returoppgjøret i Danmark spilles 11. oktober. Trener Hege Riise har tro på avansement for de norske jentene.

– Nå er det 50/50 hvem som går videre. Jeg er fornøyd med at vi ikke slapp inn mål, men ikke så fornøyd med at vi ikke skapte større sjanser. Jeg har trua på avansement, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder