UT AV NORD-KOREA: Jørn Andersen har vært landslagstrener i Nord-Korea siden 2016. Neste år er det slutt. Her er han i Pyongyang, og gir en «high five» til en av spillerne sine. Foto: Annemor Larsen VG

Andersen om Nord Korea: – Små muligheter for at jeg fortsetter

Jørn Andersen (54) hadde hårete mål med landslaget til Nord-Korea. Men nå åpner han for å avslutte jobben som landslagstrener på grunn av den politiske situasjonen landet har havnet i.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Andersen forteller til VG at han muligens gir seg når går kontrakte hans går ut i mars neste år. Det var TV 2 som omtalte saken først.

– Ettersom det blir tyngre og tyngre å jobbe her, er det små muligheter for at jeg vil fortsette her, sier han til kanalen.

Sjekk denne: Amnesty reagerer på Andersens jobb

Intervjuet er gjort i nordkoreanske Pyongyang. Hovedstaden i det som regnes som verdens mest lukkede land. Han understreker at den politiske situasjonen – og sanksjoner fra verdenssamfunnet – er hovedgrunnen til at han vil hjem.

Men han er ikke engstelig for at Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump skal ryke i tottene på hverandre i atomkrig. Han opplever situasjonen i Pyongyans gater som rolige.

– Jeg tror det aldri komme til å skje noe her. Det har jeg sagt hele tiden, og den følelsen har jeg også hele tiden, sier Andersen.

Les også: VG møtte Andersen i Nord-Korea

Men han medgir at arbeidsforholdene er blitt tyngre. På grunn av den politiske situasjonen, og sanksjonene. Og at han opplever at landet blir mer og mer forlatt.

Da østfoldingene med fortid som spiller og trener i Tyskland kom til Nord-Korea i 2016 signerte han en avtale på åtte måneder. Siden forlenget han den til ut mars neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder