OVERRASKELSE: Even Hovland var med da Drillo presenterte landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros 11. oktober. Foto: Scanpix/Digitalsport

Aabrekk holdt landslagsuttaket skjult for Hovland

Drillo tok ut 22-åringen til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros

Sogndal-treneren til VG Nett: - Even har internasjonale ferdigheter

Sogndal-kapteinen informert om uttaket av kompis på Facebook

ULLEVAAL (VG Nett) Sogndal-kaptein Even Hovland (22) er med i Drillos tropp til Kypros-kampen. Trener Harald Aabrekk ville la stopperen høre nyheten selv.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Vi hadde Kim André Madsen inne sist og André Muri har vært med. Hovland er inne nå da Hangeland er ute, og han er en spennende stopper for fremtiden, sier Drillo til VG Nett.

Håpet om å nå EM-sluttspillet henger i en syltynn tråd etter 0-2-tapet i Parken, der Nicklas Bendtners to fulltreffere sendte danskene i førersetet.

Danmark er foran Norge på såkalt innbyrdes oppgjør etter å ha tatt fire poeng mot Norges ene i de to kampene mellom lagene. Det betyr at danskene ved poenglikhet vil havne foran.

VGTV: Se Drillos kommentarer til uttaket

Det betyr også - siden Norge maksimalt kan ta tre poeng til, at Danmark ikke kan vinne hverken mot Kypros eller Portugal dersom Norge skal komme til sluttspillet i Polen og Ukraina.

- Jeg blir meget overrasket hvis vi ikke slår Kypros på Ullevaal, sier Drillo fra podiet på Ullevaal mandag.

Danmark spiller i Kypros fire dager før, og nettopp det at kypriotene får to tette kamper tror Drillo vil være en fordel for Norge - akkurat slik det var for danskene da de slo Norge 2-0 i Parken.

- Jeg har ikke veldig stor tro på at vi får hjelp. Magefølelsen sier litt sånn «det nøttærn'te». Jeg har antydet at det er 10-20 prosent sjanse for at Danmark avgir poeng, men Kypros har skapt problemer for alle de har møtt på hjemmebane. Vinner Portugal og Danmark så blir det bare mikroskopiske muligheter, som om vi vinner 8- eller 9-0, sier Egil Olsen.

VG Debatt: Diskuter med andre her!

Den største overraskelsen i troppen Drillo presenterte foran rundt ti journalister på Ullevaal stadion mandag Even Hovland.

GLAD: Sogndal-trener Harald Aabrekk er glad for at 22-åringen Even Hovland får sjansen i Drillos tropp mot Kypros. Foto: Scanpix

- Valget var ikke så vanskelig. Han har gått gradene på landslagene og er en mann for fremtiden, sier Drillo på pressekonferansen.

Sogndal-trener Harald Aabrekk snakket med Drillo på telefon søndag kveld og synes landslagssjansen var fortjent. Norges landslagstrener beskriver Hovland som en kapteinstype, men forteller at de to aldri har snakket sammen.

- Han er en bauta, og fremtidens fotballspiller. Dette er utrolig kjekt for Even, han har jobbet hardt denne sesongen og er en hærfører for Sogndal, sier Harald Aabrekk til VG Nett.

VG Nett-leser:Bra tropp. Men hvorfor er ikke Nordtveit med?Diskuter med andre her!

Han ønsket ikke å fortelle Hovland om uttaket søndag kveld, fordi han heller ønsket å gi ham gleden av å høre nyheten selv.

- Han fortjener å få den overraskelsen. Det er en god følelse å få, så den lot jeg ham få kjenne på selv. Den hadde jeg ødelagt litt om jeg hadde fortalt ham det i forkant.

Hovlands mobil har ikke fungert mandag og kapteinen ble meget overrasket da han mandag fikk nyheten av en kamerat på Facebook-chatten.

- Jeg trodde det bare var tull, men sjekket det selv på nettet og så at navnet mitt var i troppn. Det er kjekt å få sjansen på landslaget, sier Hovland til Sogn Avis.

Knudsen ute

Jon Knudsen satt på tribunen da Norge tapte mot Danmark. Stabæk-keeperen var ikke på banen for Stabæk i helgen, og er nå ute av troppen.

- Han var tredjekeeper forrige gang også. Det er ikke så rart at vi bruker de vi brukte sist, sier Drillo, med henvisning til Rune Almenning Jarstein og Espen Bugge Pettersen.

Ute av troppen er også Brede Hangeland og Daniel Braaten (karantene). Det samme er tilfelle med Håvard Nordtveit som ble hentet inn i troppen på overtid sist og startet mot Danmark.

- Han har en viktig kvalifiseringskamp med U21-landslaget. De spiller torsdag (6. oktober), og det betyr samtidig at det ikke er noen umulighet for meg å hente opp én, to eller tre spillere fra det laget dersom jeg skulle finne behov for det, sa landslagssjefen, som samtidig innrømmet at han trolig valgte feil midtbane fra start mot danskene.

Om situasjonen generelt for det norske landslaget for tiden, sier Drillo:

- Vi har litt for mange spillere som er ut og inn av sine klubblag og får litt for lite spilletid.

Her er troppen:

Rune Almenning Jarstein - Viking
Espen Bugge Pettersen - Molde
Mohammed Abdellaoue - Hannover
Simen Brenne - Odd Grenland
John Carew - West Ham
Vadim Demidov - Real Sociedad
Christian Grindheim - FC København
Henning Hauger - Hannover
Even Hovland - Sogndal
Erik Huseklepp - Portsmouth
Tom Høgli - Brugge
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Jonathan Parr - Crystal Palace
Morten Gamst Pedersen - Blackburn
John Arne Riise - Fulham
Espen Ruud - Odense
Alexander Tettey - Rennes
Kjetil Wæhler - Aalborg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder