Ohi om Stabæk-exiten: – Det var kjipt

MOLDE (VG) (Molde - Stabæk 3–0) Ohi Omoijuanfo åpnet målkontoen for sesongen mot gamleklubben Stabæk. Det var ikke bare enkelt å forlate lagkameratene i Bærum.

  • Jørgen Ryggvik Karlsen

Etter 38 minutter skjedde det som bare måtte skje. Ohi Omoijuanfo som signerte for Molde fra nettopp Stabæk ti dager før seriestart åpnet målkontoen i Molde-drakten foran sitt nye hjemmepublikum i 3–0 seieren mot gamle lagkamerater.

– Det var selvfølgelig viktig for meg, men det er også veldig viktig for laget. Vi skal være et lag som blir vanskelig å slå hjemme, sier Ohi til VG etter kampslutt som synes det var gøy å måle krefter mot gamle lagkamerater.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg hadde en full oppkjøring med Stabæk, og i dag var det gøy å teste deres styrker mot mine stryker.

Samtidig sier den ferske Molde-angriperen at det var vanskelig å forlate Stabæk rett før sesongstart etter å ha tilbrakt tre sesonger i Bærumsklubben.

– Det var kjipt. Jeg hadde hatt en full sesongoppkjøring og trente hardt med de, så jeg var innstilt på å spille der. Så ble jeg plutselig ringt opp og de sier at jeg skal på medisinsk test i Molde dagen etterpå, så det skjedde veldig fort.

Nå er fokuset rettet mot Molde og han ønsker å være midtpunktet på topp som skal skyte Erling Moes menn høyt på tabellen når vi skriver november.

– Jeg er her for å score mål og vi har et mål om å kjempe i toppen. Da må vi ha en spiss som scorer mye mål og jeg ønsker å være den spissen.

Seier i redebuten for Moe

3–0 seieren mot Stabæk var uansett en fortsettelse av fjorårets sterke resultater for Molde som var Eliteseriens beste hjemmelag.

Derfor var en svært fornøyd Erling Moe etter kampslutt i hans redebut på hjemmebane som hovedtrener i Molde etter Ole Gunnar Solskjærs overgang til Manchester United.

– Jeg synes vi gjennomfører en god kamp hvor vi skaper mange sjanser og slipper til lite. Det er perioder som er veldig bra hvor ballen går fremover og vi orienterer oss tidlig, sier han før han legger til:

– Samtidig er det noen perioder hvor vi spiller mye på tvers og bakover og det vil vi ikke ha.

Enveiskjøring

Da hadde han sett elevene sine stange og stange mot et lavtliggende Stabæk, hvor hjemmelaget til tross for et tidlig initiativ ikke klarte å skape de store målsjansene før det løsnet.

Først spilte Magnus Wolff Eikrem fri Ohi alene med keeper, men en våken Marcus Sandberg i Stabæk-målet fikk avverget forsøket. Klareringen havnet imidlertid i føttene til Eikrem som enkelt kunne sette inn 1–0 i det tomme buret etter 32 minutter.

Deretter doblet Ohi ledelsen seks minutter senere da han uselvisk ble spilt opp av Eirik Hestad på krittmerket, og kunne i likhet med Eikrem, bredside ballen i mål.

– De er på et høyere nivå

Ti minutter før fulltid punkterte Mattias Moström kampen med en vakker scoring og Stabæk klarte heller aldri å mobilisere en sluttspurt for å sikre en scoring og dermed ble alle poengene igjen i Rosenes by.

Men til tross for 3–0 tap vil ikke en skuffet Stabæk-trener Henning Berg være med på at det var overkjøring fra Moldes side.

– I noen perioder klarer vi å spille mellom de, men vi klarer ikke å omsette det til noen store sjanser eller mål. Defensivt forsvarer vi oss bra i noen perioder, i andre spiller de rett gjennom oss, men vi møtte ett lag som spiller på et høyere nivå enn oss, erkjenner han ovenfor VG.

Berg mener heller ikke at det var noen overraskelse at Molde var det beste laget.

– De kjøpte en spiss fra oss for mange penger to uker før seriestart, og har forsterket et allerede godt lag, så det er ikke noe overraskende at Molde er bedre enn Stabæk, avslutter Berg.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder