Solskjær etter spinnvilt Sheffield-drama: – Blandede følelser

SHEFFIELD (VG) (Sheffield United – Manchester United 3–3) Kritikken haglet mot Ole Gunnar Solskjær (46) og hans spillere etter en katastrofal første time av bortekampen mot det nyopprykkede sensasjonslaget. Så ble alt snudd på hodet. Men det holdt ikke helt inn.

– Jeg har blandede følelser. Jeg kan ikke være fornøyd. Vi presterte for dårlig i mesteparten av kampen, men guttene viste seg selv hva de er i stand til å gjøre, sier Solskjær til Sky Sports.

– Forskjellen mellom dette laget og fjorårets lag er enormt. Det er ingen tvil om innstillingen til disse guttene. Hadde dette vært forrige sesong, ville vi ligget under med tre eller fire mål, sier nordmannen.

Det så lenge ut til at søndagen i Sheffield kom til å bli best husket for de store tabbene til Phil Jones og Andreas Pereira i forkant av henholdsvis 1–0- og 2–0-scoringene til hjemmelaget.

Med under 20 minutter igjen å spille lå Manchester United under med to mål uten å ha skapt en eneste målsjanse. Manchester Uniteds angripere ble stemplet som «en vits» av kommentator Gary Neville på Sky Sports, Solskjærs taktikk ble hardt kritisert på sosiale medier, og det var lite på banen som tydet på at noe kom til å snu.

Så kom første stikk: Brandon Williams, den 19 år gamle venstrebacken, reduserte ut av ingenting med 18 minutter igjen å spille – hans aller første mål for klubben.

les også

Solskjær om Mourinho: – Kanskje bra for meg

Det ga Solskjær blod på tann. Han kastet umiddelbart inn den enda yngre Mason Greenwood (18) og fikk uttelling etter bare fire minutter da spisstalentet lurte seg inn mellom to forsvarere og skled Marcus Rashfords innlegg i mål.

Solskjær nøyet seg med en knyttet neve, men holdt seg ikke like behersket tre minutter senere, da Daniel James kom seg rundt på venstrekanten og serverte Rashford til 3–2 for Manchester United. Et spinnvilt comeback på bare åtte minutter var et faktum, takket være tre akademi-spillere med en snittalder på 19,7.

– Det er noe vi er stolte av, sier Solskjær om den unge alderen til målscorerne.

les også

Hevder dette er Solskjærs januarliste: – Ligner på desperasjon

I noen øyeblikk var alle de vonde minnene fra kampen glemt: Jones’ katastrofale inngripen i forkant av 1–0-målet til John Fleck, som bidro til at han ble byttet ut allerede til pause; Pereiras unødvendige og klønete balltap i forkant av 2–0-målet til Lys Mousset, som så ut til å ha gitt Sheffield United seieren.

– Det er ikke akseptabelt, sier Solskjær om førsteomgangen, da Sheffield United hadde fem skudd på mål mot bare ett for Solskjærs menn.

Etter å ha rotet bort 2–0-ledelsen så Sheffield United ut til å være ferdige. Men på tampen utlignet David McGoldrick – etter en VAR-vurdering av en mulig hands – og sørget for poengdeling på Bramall Lane. Vertene ligger nå på sjetteplass på tabellen, mens Manchester United faller til niendeplass.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder