Ba etter Lukaku-saken: Oppfordrer svarte spillere til å forlate Serie A

Demba Ba (34) oppfordrer på sin Twitter-profil alle svarte spillere til å forlate den italienske Serie A - etter at Romelu Lukaku (26) ble utsatt for rasistiske tilrop i sin andre kamp for Inter.

Her er søndagens oddstips!

Det var i kampen mot Cagliari for en uke siden den tidligere Manchester United-spilleren ble utsatt for rasistiske lyder da han skulle ta et straffespark.

Siden har Inters fans i et brev til Lukaku skrevet at Cagliari-supporternes lyder ikke var fornærmende, men derimot uttrykk for respekt, og at dette skulle være ganske normalt i Italia.

På onsdag kan du plusse på hele 70 millioner kroner på kontoen din. Test vinnerlykken gjennom et spill på Vikinglotto!

– I Italia bruker vi noen «metoder» som bare er for å hjelpe vår eget lag og forsøke å gjøre våre motstandere nervøs - ikke på grunn av rasisme, men for å komme inn i hodet på dem, heter det blant annet.

les også

Valakari om Teemu Pukki: – Han jobber så hardt for laget

Brevet har fått Demba Ba – kjent fra blant annet West Ham, Newcastle og Chelsea – og med fartstid i fransk, belgisk, tysk og kinesisk fotball til å reagere.

– Dette (brevet) er årsaken til at jeg bestemte meg for ikke å spille i Italia da jeg kunne. Jeg skulle ønske at alle de svarte spillerne skulle komme seg ut av denne ligaen! Det vil sikkert ikke stoppe deres dumhet og hat, men i det minste vil de ikke påvirke andre raser, heter det i tweeten.

Demba Ba spiller nå i tyrkiske Istanbul Basaksehir. Han har aldri spilt for noen italiensk klubb. Ba er født i Frankrike, men valgte å spille for Senegal.

Cagliari var tidligere i år innblandet i en sak om rasisme mot den daværende Juventus-angriperen Moise Kean. Sardinia-klubben ble imidlertid ikke straffet i den saken.

les også

Denne mannen var raskest av alle i Champions League

VGs tips: Uavgjort til 3,45

Både Finland og Italia gjør store fremskritt på hvert sitt nivå. Vertene har bare røket i 1 av 12 siste landskamper i hjemlandet - og det var av alle ting en ubetydelig treningskamp mot Estland. 9–2–1-hjemmeflyt er så solid som man kan få det.

Italia har vunnet seks strake matcher. Men baklengsmål i de to siste kampene gir Finland et ørlite håp om at det er muligheter her. Som en formspiller som Teemu Pukki fort kan klare å gripe.

Italia har et ungt og forbedret lag. Men slik oddsen er satt er et spill på at Finland kan få til noe spennende. Uavgjortoddsen står til 3,45, spillefristen er kl. 20.40 og TV2 Sport Premium sender kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder