Berisha i heftig dommerdiskusjon etter tap: – Dere må faen meg skjerpe dere

STAVANGER (VG) (Viking - Brann 2–1) Brann følte seg snytt for opp mot tre straffespark, og etter kampen fortsatte Veton Berisha å fyre på alle plugger mot dommer Ola Hobber Nilsen. Dommeren selv erkjenner at han burde gitt bergenserne to straffer.

les også

Viking-profilenes familier flyktet fra krig: – Få ting som er verre

Da dommerne kom ut av dommergarderoben etter kampslutt var Berisha ute og gikk i gangene. Utenfor Brann-garderoben måtte sportssjef i Brann Rune Soltvedt holde igjen spissen sin.

– Nå har vi tapt mye poeng på grunn av dere. Dere må faen meg skjerpe dere, sier Berisha høylytt mot dommerne mens han blir holdt igjen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Brann-leiren får imidlertid roet ned spissen sin, men Lars Arne Nilsen ga også klare beskjeder i retning dommerne.

Berisha hadde før dette sagt følgende til VG i intervjusonen.

– Jeg blir snytt for to straffer i dag. Den ene når Bjørshol feller meg, og den andre når Austbø bokser meg i hode, sier Berisha og viser frem merker en kul i pannen og påpeker at det var der han ble truffet.

Ble Brann snytt for tre straffer? Se og bedøm selv:

Når Berisha pratet med VG hadde han et smil om munnen hele veien, og han var også blid med Viking-spillerne da de passerte han. Etter at Soltvedt hadde fått roet ned 25-åringen gikk Berisha mot utgangen, men la igjen et kraftig slag i garderobe-døren som hele den lange gangen kunne høre. Det var også Brann-ansatte som ble skremt av lyden da armen traff døren, og så sjokket rundt seg.

– Det er mye følelser

En som ikke fikk dette med seg er hoveddommer Ola Hobber Nilsen. Han var nemlig i intervjusonen for å forklare situasjonene til media da hendelsen med Berisha blusset opp.

– Skjer det nå? stiller en spørrende Hobber Nilsen når VG forklarer om situasjonen og ser bortover gangen.

– Det er ekstremt mye følelser i fotballen, og særlig i et lokalderby som dette her, forteller dommeren som sier det var en høyinteressant kamp å dømme.

Foruten at Berisha påpeker at han ble snytt for to straffer sier både han og Lars Arne Nilsen til VG at de skulle hatt en straffe til. Daouda Bamba gikk i bakken i duell med Iven Austbø, men akkurat den situasjonen mener dommeren han gjorde korrekt. De to på Berisha legger han seg derimot flat for.

– De to på Berisha skulle ha vært straffe. Jeg er usikker, og da blir det feil å blåse, men etter å ha sett de i ettertid er jeg nok enig med Berisha om det, innrømmer Hobber Nilsen.

– Vi spiller en god bortekamp

Hendelsen med Berisha skjedde altså en god stund etter de fleste intervjuene var gjort unna. VG møtte før dette en skuffet Lars Arne Nilsen.

– Vi taper en god bortekamp i dag. Det er fryktelig tungt å ikke få poeng etter en slik kamp, sier Nilsen til VG.

Han poengterer også at rammen rundt lokaloppgjøret var god, og at de merket trøkket fra over 13.000 tilskuere på SR-Bank Arena hvor godt over 1000 av disse var ikledd rødt.

Veton Berisha ble hyllet i massevis av Branns supportere, men hos hjemmefansen var ikke comebacket til Berisha i Stavanger like godt tatt imot. Godt tatt imot ble imidlertid kometen Kristian Thorstvedts tredje scoring på to kamper.

– Dette er bare helt vanvittig deilig. Vi kjemper og sliter, og nå er det så godt at det er vi som kan juble for tre poeng og ikke Brann, sier Kristian Thorstvedt til VG.

Ylldren Ibrahimaj utnyttet Ruben Kristiansens gavepakke og scoret Vikings andre, mens superinnbytter Azar Karadas la opp til Fredrik Haugens knallharde redusering. Men det var for lite, for sent.

Nyopprykkede Viking ble dømt nord, ned, øst og vest. Nå har de ni poeng på tre kamper og topper Eliteserien.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder