Elbasan Rashani setter inn 1–0-målet for Odd mot Kristiansund. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Hjemvendt dobbel ga Odd-seier mot Kristiansund

SKIEN (VG) (Odd–Kristiansund 2–0) Med hver sin elegante chip sørget to hjemvendte sønner for Odd-seier mot Kristiansund.

Sigurd Skjefstad

Først Elbasan Rashani, så Torgeir Børven. I hver sin omgang beholdt de roen og chippet ballen elegant over Kristiansund-keeper Sean Mcdermott.

– Det var to ganske fine mål og en fortjent seier. På det første fikk jeg en god pasning fra Oldrup Jensen, det andre var en ekstremt bra kontring, sier Rashani til VG i pressesonen etter kampen.

Tross likheten, tror han ikke Børven hentet inspirasjon fra åpningsmålet.

– Børven er seg selv om dagen, og da kommer det avslutninger av topp, topp klasse. Ja, du hører vel hva han sier bak her, sier den ganske så lavmælte 25-åringen, og nikker med hodet til siden.

Der står nemlig en alt annet enn lavmælt Odd-trener og skryter av spissen sin for alle som vil høre.

– Han er en av de beste avslutterne i Norge, sier Fagermo, og akkurat da kommer selvfølgelig også hovedpersonen inn fra TV-intervju og får slengt et «Børven-show!» i fleisen.

Rashani smiler skjevt og venter til spetakkelet har lagt seg.

– Det er gøy å se Børven om dagen. Og når Børven er seg selv, da kan Odd gjøre det meget bra.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Nær utligning før pause

Elbasan Rashani var banens beste mellom Odd og Kristiansund. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Og etter tre kamper ser det unektelig bra ut. Børven har scoret fire mål, Odd har sju poeng mot (antatt) sterke motstandere som Brann, Rosenborg og Kristiansund. I vårsola i Skien var det egentlig aldri tvil om hvem som ville ta seieren.

Odd var best fra start, og dominerte fullstendig de første 20 minuttene. Men etter at Rashani hadde chippet ballen over en utrusende Sean Mcdermott til 1–0, på en flott pasning fra Fredrik Oldrup Jensen, slapp hjemmelaget seg nedpå.

Kristiansund jobbet seg inn i kampen og var svært nær en utligning rett før pause.

Christoffer Aasbak løftet et frispark inn i feltet der Dan Peter Ulvestad gjorde en god jobb med å dra seg fri og få avsluttet. Ballen rullet forbi Sondre Rossbach og mot mål, men på merkelig vis greide en Odd-spiller å få stoppet skuddet omtrent på streken.

VG Live: Slik var kampen!

Rashani som regissør

Omgangens mest kontroversielle situasjon skjedde da Amidou Diop - med gult kort fra før - var oppe med armene i en duell med Oldrup Jensen. Både Dag-Eilev Fagermo og Christian Michelsen raste mot dommeren - Fagermo for manglende kort og Michelsen for at det i det hele tatt ble frispark - og reprisen på storskjermen viste at Fagermo trolig hadde best sak.

Diop ble imidlertid værende på banen, men kunne ikke hindre Odd fra å doble ledelsen 11 minutter ut i annen omgang.

Igjen var Rashani sentral, denne gang ved å sette i gang en mønsterkontring fra egen 16-meter. 25-åringen tok ballen med seg ut forbi en motspiller og satte opp ving-kollega Sander Svendsen ute til høyre. Svendsen trillet inn på tvers til Børven som først la ballen til rette, før han chippet den elegant over Mcdermott.

Michelsen: - Må et lite knepp opp

– Det var en bra kontring. Heldigvis var jeg mindre stresset inne i 16-meteren enn jeg var midt på banen, sier Børven, som hadde flere svake pasninger og gjenlegg før scoringen.

Det fikk også VG til å skrive at han slet med touchen - bare minuttet før touchen var mykere enn Fagermos kamera-blikk i seiersintervjuene.

– Jeg hadde ingen spesielt god kamp, det er sant det, sier Børven.

– Det gjaldt også for laget, egentlig. Men vi har jobbet mye med å heve bunn-nivået, og det å få med seg seire på slike dager er viktig.

Kristiansund-trener Christian Michelsen delte langt på vei sine motstanderes beskrivelse av kampen. Kristiansund var tidvis inne på noe, men fant aldri helt ut av det.

– Vi har spilt to tøffe bortekamper på kort tid, der vi har hengt greit med. Men skal vi få poeng, med vi et lite knepp opp. Og det skal vi få til!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder