Chelsea til Europa League-finale etter straffedrama

(Chelsea-Eintracht Frankfurt 1–1, 2–2 sammenlagt, 4–3 på straffer) Dramaet i Europa var ikke over for engelske lag. Eden Hazard avgjorde først i straffesparkkonkurransen da Chelsea tok seg til finale i Europa League.

For dette ble på ingen måte en lett kveld for Chelsea, selv om de hadde med seg et viktig bortemål etter 1–1 i den første semifinalekampen.

Returkampen ble ikke avgjort før lagene hadde spilt 120 minutter og begge lagene hadde tatt fem straffer hver.

– Vi var best i første omgang, men allerede etter fem minutter av andre omgang slapp vi inn et mål. Da ble det straffesparkkonkurranse. Det var 50–50. Man vet aldri i straffesparkkonkurranser, sier Eden Hazard, som satte den avgjørende straffen, ifølge The Guaridan.

Keeperhelt

Også i straffesparkkonkurransen var London-klubben hardt presset, men der Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga til slutt ble helten.

Frankfurt hadde scoret på begge sine straffer da Azpilicueta gikk frem til krittmerket. Spanjolen ble den første til å bomme etter kjemperedning fra Kevin Trapp. Og da Jonathan De Guzmán satte inn Frankfurts tredje straffe var presset enormt på hjemmelaget.

les også

Superduoen sendte Arsenal til Europa League-finale

Til tross for det var Jorginho iskald da han passe arrogant satte inn Chelseas tredje straffe. Men så var det Kepas tur til å bli helt. Frankfurts Martin Hinteregger gikk for kraft midt i mål, men der hadde Kepa blitt stående og reddet med bena.

Og da David Luiz satte inn Chelseas fjerde straffe og Kepa stoppet innbytter Paciencas straffe kunne Chelsea plutselig avgjøre kampen ved Hazard. Den belgiske stjernen satte ballen sikkert i mål og sendte Chelsea til finale i Europa for første gang på seks år.

– Man kan ikke forberede seg til en straffesparkkonkurranse. Du kan skyte gode straffer på treningsfeltet, men du må vise karakter. Det er meningsløst å trene på det. Jeg så ikke de siste to straffene. Jeg så ikke Kepas redninger, sier Chelsea-manager Maurizio Sarri.

– Favoritter

Som i Champions League – der Liverpool møter Tottenham – blir det helengelsk Europa League-finalen etter at Arsenal slo ut Valencia i den andre semifinalen.

– I utgangspunktet er Chelsea favoritt. Men Arsenal har vært skamgode i de siste kampene i Europa League. Og nå er denne kampen helt åpen, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt om finalen i Baku 29. mai, i TV2s studio.

I tillegg har Arsenal hatt et godt tak på byrivalen den siste tiden. På de siste åtte kampene har Arsenal vunnet fire, spilt uavgjort tre ganger, mens Chelsea kun har vunnet én gang.

– Vi har slitt mot Arsenal de siste to-tre årene, sier Hazard.

VILL JUBEL: Chelsea-spillerne jubler etter å ha sikret seg finaleplass etter straffer på Stamford Bridge. Foto: Tim Goode / PA Wire

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder