Bendtner ber om forklaring fra Horneland

TRONDHEIM (VG) Nicklas Bendtner (31) forstår ikke hvorfor han blir vraket av Eirik Horneland (44). Nå vil dansken gjerne ha en forklaring på situasjonen han omtaler som «uholdbar».

Ifølge stjernespissen har han ikke hatt en skikkelig prat med Horneland siden seriestarten i mars.

– Jeg forstår det ikke helt. Jeg er i god form og jeg arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke hvorfor, sier Bendtner til VG og andre medier på Lerkendal mandag formiddag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Er det spesielt at Erik Botheim, som får starte, sier at han er i dårlig form?

– Nå har du sett hva som blir sagt i mediene av forskjellige mennesker, og du har også sett hva jeg har sagt. Uansett hvem som spiller, så støtter jeg laget. Det gjelder også nå. Hvem treneren velger, er hans sak, sier Bendtner.

les også

Botheim ble valgt foran spiss-stjernene: – Jeg er i elendig form

Før Bendtner dukket opp etter mandagens trening, snakket VG med Rosenborg-trener Eirik Horneland.

– Hva sa du til de som ikke fikk starte i går, for eksempel Bendtner?

– Jeg har ikke snakket med dem ennå.

– Hva må han jobbe med for å komme seg inn på laget?

– Han gjør ting med ball som ingen andre kan i norsk fotball. Klarer vi å utnytte ferdighetene hans, så blir det veldig bra, sier Horneland.

les også

Disse møter hverandre i cupens 2. runde

På spørsmål om «kultur» er det han jobber mest med for øyeblikket, svarer RBK-treneren:

– Jeg er veldig opptatt av kultur. Jeg er veldig opptatt av holdninger og verdier i bunn. Får du det i bunn, står du godt rustet som fotballag, svarer han på spørsmålet som altså gjelder RBK som helhet og ikke Nicklas Bendtner spesielt.

Erik Botheim, som fikk sjansen på topp for Rosenborg i 1–0-seieren over Sarpsborg, innrømmet etterpå at formen er skral:

Dansken har bare startet to kamper for RBK denne sesongen. Søndag ble han sittende på benken under hele oppgjøret mot Sarpsborg 08. Nå etterlyser han en forklaring på hvorfor han ikke får tillit i Rosenborg.

– Ja, jeg vil tro at det finnes en forklaring på hvorfor jeg ikke spiller. Han har fortalt dere mye, men har ikke fortalt meg noe. Jeg er uforstående overfor situasjonen. Men jeg arbeider hardt på trening, som dere kan se. Og det går bra, så jeg er klar, melder 31-åringen.

På spørsmål om hvor lenge det er siden han og Eirik Horneland har hatt en skikkelig prat om hans posisjon i laget, svarer Bendtner «før Bodø/Glimt». Med andre ord: Ikke siden seriestarten 31. mars.

les også

Trønderne ser ut til å svikte RBK – igjen

Spissen forteller videre at han er motivert for å spille seg inn på Rosenborg-laget.

– Det er det eneste som betyr noe så lenge jeg er her. Jeg håper på mer spilletid og i en annen rolle enn nå, for den jeg har nå er uholdbar.

– Har du og Horneland samme filosofi? Han etterlyser jo at flere spillere forstår kulturen hans.

– Som spiller må du gjøre det treneren sier. Det tror jeg gjelder alle. Om han har en annen kultur eller innstilling, må man rette seg etter det.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder