Sterk snuoperasjon holder liv i Strømsgodsets medaljedrøm

(Haugesund - Strømsgodset 1-3) Strømsgodset snudde kampen borte mot Haugesund, og holder dermed fortsatt liv i drømmen om medalje og spill på kontinentet.

 • Yngve Gjerde

Artikkelen er over to år gammel

Rosenborg har allerede sikret gullet, men det skal fortsatt deles ut både medaljer og kvalifiseringsplasser til Europa League, og at Strømsgodset maktet å snu kampen borte mot hjemmesterke Haugesund, er svært godt nytt for Tor Ole Skulleruds menn.

Det meste gikk nemlig deres vei denne søndagen:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Brann slo riktignok Lillestrøm, som ikke er godt nytt sett med Godset-øyne, men det er utelukkende positivt at Molde tapte mot Kristiansund lørdag, og at Sarpsborg 08 overraskende nok tapte (!) for allerede nedrykksklare Viking.

Drama utenfor banen også: Godset-supporter falt to meter etter hull i tribunen

Det betyr at med to kamper igjen av årets Eliteserie, er Strømsgodset fortsatt for alvor med i kampen om medalje og spill på kontinentet.

– Det er gode nyheter (at Sarpsborg tapte, journ. anm.), og det blir en veldig spennende avslutning. Det er gøy at vi får være med på å kjempe oppe i toppen. Jeg så ikke det komme for noen måneder siden, sier en fornøyd Skullerud etter kampen.

4. plassen kan bli ekstremt viktig

Slik ser toppen av tabellen ut i skrivende stund:

1. Rosenborg - 27 kamper, 58 poeng (møter Aalesund klokken 20.00)
2. Molde - 28 kamper - 50 poeng
3. Sarpsborg 08 - 28 kamper, 47 poeng
4. Strømsgodset - 28 kamper, 47 poeng
5. Brann - 28 kamper, 46 poeng

Mer Elitserie: Stabæk knuste Odd etter Boli-oppvisning

Rosenborg har altså allerde sikret spill i Champions League, mens 2. og 3. plassen får prøve seg i Europa League. Strømsgodset er fortsatt alvor med i kampen om medalje, men uansett om det ikke skulle bli det, kan 4. plassen bli ekstremt viktig:

Dersom Sarpsborg tar 3. plassen og vinner cupfinalen mot Lillestrøm, blir det delt ut en ekstra plass i Europa League til laget som ender på 4. plass.

Drammenserne møter Brann og Aalesund i de siste to kampene. Neste rundes oppgjør mellom Strømsgodset og Brann blir dermed av det ekstremt viktige slaget.

Tung dag for Bråtveit

Det hele endte godt for Godset, men det startet på verst tenkelig vis. Jacub Serafin sendte hjemmelaget i føringen etter bare fem minutter, da han klinket et skudd i korthjørnet fra drøye 18 meter.

Anbefales: Historien om Ulland Andersen-brødrene (krever innlogging)

Det skulle ikke ta Godsets store formspiller mer enn to minutter å utligne, dog. Bassel Jradi, som styrte showet mot Sogndal i forrige runde, hamret inn utligningen med et skudd fra distanse, og Per Kristian Bråtveit i Haugesund-buret burde gjort det bedre da skuddet, som så spektakulært ut ved første øyekast, gikk forholdsvis midt på mål.

CAPTAIN FANTASTIC: Jakob Glesnes og lagkameratene kunne juble over en sterk snuoperasjon søndag kveld. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Etter hvilen skulle det gå fra vondt til verre for Bråtveit. Godsets dødballekspert, tidligere Haugesund-spiller Ulland Andersen, fikk testen frisparkfoten etter 57 minutter. Forsøket reddet Bråtveit, men han ga en farlig retur som Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes enkelt kunne sette ballen i det tomme buret.

Men Ulland Andersen var ikke ferdig, og fem minutter senere skulle han selv få uttelling på dødball. Innlegget hans gikk nemlig forbi alt og alle, også Bråtveit, som mistet fotfestet, og i mål.

Så du? Helland feiret seriegullet med sin to dager gamle sønn

Det var Ulland Andersens Eliteserie-scoring nummer ti, som betyr at han er Godsets toppscorer, ett mål foran Jradi. Og Skullerud var full av lovord for målkongen sin etter kampen.

– Han er fantastisk, og sammen med mange andre er han i fantastisk form. Han er ivrig, og er en av de som står lengst igjen etter trening og som er mest dedikert på å komme seg videre, så det er fortjent at han får betalt.

Mangler kapteinen til skjebnekampen

En som fikk føle på vreden fra Ulland Andersens mange treningstimer på feltet, var Haugesunds keeper. Han var ikke overraskende noe slukøret etter 1-3-tapet.

– Det som kom på meg går i mål i dag, og jeg kom ikke inn i kampen i det hele tatt. Det er litt kjedelig, men det var en sånn dag i dag, sier Bråtveit etter kampen.

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Per Kristian Bråtveit hadde ikke sin beste kamp i den rosa keeperdrakten til Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Les også: Tromsø vant skjebnekampen

Bråtveits sjef, Eirik Horneland, var ikke en veldig fornøyd mann etter kampen.

– Mye av det som treffer mål går inn, og selv om vi gjør en anstendig 1. omgang, er 2. omgang rufsete. Vi kan ikke fremstå sånn som vi gjør etter hvilen. Det er langt fra det nivået vi skal være på, oppsummerte Haugesund-sjefen.

Det ble alt i alt en god opplevelse for Strømsgodset på Rogaland, men de fikk likevel et skår i gleden. Kaptein Glesnes pådro seg et gult kort, og er dermed suspsendert til det viktige oppgjøret mot Brann.

VG-sportens kommentator: La oss bukke for «Lorden»

Strømsgodset ser uansett ut som et lag det er vanskelig å hamle opp med. Eliteseriens store formlag har nå syv strake seiere, og de får ikke akkurat mindre selvtillit av å snu kampen og slå et lag som før den 28. runden, bare hadde tapt to ganger på hjemmebane denne sesongen.

Haugesund har på sin side ikke noe annet enn æren å spille for, da de ligger trygt plassert på øvre halvdel av tabellen, på 6. plass med 39 poeng.

Haugesund – Strømsgodset 1-3 (1-1)

3709 tilskuere

Mål: 1-0 Liban Abdi (5), 1-1 Bassel Jradi (7), 1-2 Jakob Glesnes (57), 1-3 Eirik Ulland Andersen (63).

Gult kort: Ibrahim Shuaibu, Haugesund, Jakob Glesnes, Strømsgodset.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Norsk fotball
 3. FK Haugesund
 4. Strømsgodset IF

Flere artikler

 1. Strømsgodset tapte etter sjansesløseri: – Jeg synes synd på spillerne

 2. Marcus Pedersen stanget Strømsgodset mot Europa

 3. Godset-sjefens overgangsstikk til RBK

 4. Pedersen om Skullerud-avgangen: – Nødvendig med et trenerskifte

 5. Godset-treneren etter å ha rotet bort seier: - Stor tro på Eliteserien 2020

Fra andre aviser

 1. Glohete Strømsgodset nærmer seg Molde i medaljekampen

  Aftenposten
 2. Tromsø uten borteseier på over fire måneder

  Aftenposten
 3. Brennhete Strømsgodset satte ny klubbrekord

  Aftenposten
 4. Endelig opptur for Solskjær - rekken uten seier brutt

  Aftenposten
 5. Toppscorer Marcus Pedersen reddet Strømsgodset

  Aftenposten
 6. Tromsø uten borteseier på over fire måneder

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no