TAPTE: Thierry Henry fortvilte mens Swansea-spillerne jublet for nok et mål. Swansea imponerte mot Arsenal. Foto: PA
TAPTE: Thierry Henry fortvilte mens Swansea-spillerne jublet for nok et mål. Swansea imponerte mot Arsenal. Foto: PA

Wenger: - Det var aldri noe straffespark

Swansea-spiller Nathan Dyer sitt svar: - Straffesparket var klart

FOTBALL

(VG Nett) (Swansea-Arsenal 3-2) Arsene Wenger skrøt av lille Swansea - men var rivende uenig i straffesparket motstanderne ble tildelt.

Publisert: Oppdatert: 15.01.12 19:49

Walisiske Swansea leverte nok en imponerende kamp på hjemmebane, scoret tre ganger - og jublet til slutt for like mange poeng søndag kveld.

I årets sesong er det bare Manchester United som har gjestet Swanseas hjemmebane og reist hjem igjen med seier i bagasjen.

- Det er en ny skalp for Swansea, men det er vel fortjent. De hadde ballen mest og skapte mye - selv om de serverte noen gavepakker til Arsenal. Jeg er full av beundring, sier mangeårig Premier League-proff, nå TV 2-ekspert, Claus Lundekvam.

Robin van Persie startet kampen i dag, i motsetning til sist, da han så Thierry Henry gjøre supercomeback fra tribuneplass.

VG LIVE: Referat fra kampen

Da Henry kom inn etter time mot Swansea, ble superdoen gjenforent på banen. Kavaleriet til Arsene Wenger var satt inn. Arsenal skulle avgjøre kampen til egen fordel.

Det maktet de aldri å gjøre.

Swansea-profil Nathan Dyer ble felt av Aaron Ramsey i førsteomgangen. Det resulterte i 1-1-utlikningen til Swansea.

- Vi møtte et bra lag. Men vi var litt uheldige også: Det var aldri straffespark, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampslutt.

Dyer var slett ikke enig:

- Jeg hadde en dårlig touch på ballen, men fikk et spark bak på benet mitt. Det var definitivt straffespark, sier han.

Wenger-skryt

Men om Wenger var skuffet over Arsenal andre strake serietap, så roste han likevel Swansea:

- De spilte bra og har et godt lag. Jeg vil ikke ta fra dem en god prestasjon. Her kan alle både tape og vinne, sier franskmannen.

Han registrerer at Arsenal slipper inn flere mål enn tidligere.

- Da vi kom tilbake og utliknet til 2-2, så tenkte vi at det var mulig å vinne denne kampen. Men så fikk vi 3-2 imot umiddelbart. I sånne situasjoner må vi utvise mer rutine. Samtidig misset vi noen store sjanser mot slutten av kampen. I så tøffe kamper kan man ikke tillate seg slikt, sier Wenger.

God start

Oppgjøret åpnet riktignok oppskriftsmessig for Arsenal: Bare fem minutter var spilt da Andrej Arsjavin spilte fri Robin van Persie, som fintet ut keeper og sendte gjestene opp i føringen.

Da tenkte mange at Swansea ville få en tung dag på jobben.

Men vertene fra Wales var ikke interessert i å gi opp riktig ennå: Ført scoret Scott Sinclair på straffe etter et drøyt kvarter. Så snudde Nathan Dyer kampen med å score hjemmelagets andre mål etter en snau time.

Og verdt å merke seg: Ledelsen var slett ikke ufortjent.

Før pause hadde riktignok Robin van Persie den største sjansen som ikke resulterte i mål. Men Swansea spilte den beste fotballen og «eide» tidvis ballen ute på banen.

VG Nett-leser:- Drittdag. Drittlag. Swansea vinner fortjent. All ære til de for det. Diskuter kampen.

Fem minutter før pause hadde Swansea hatt ballen i 59 prosent av tiden. Så lite ballinnehav hadde på sin side ikke Arsenal hatt siden 2006/2007-sesongen.

Etter en drøy time kom trekket Arsenal-fansen ventet på: Thierry Henry ble kastet innpå av manager Arsene Wenger.

34-åringen avgjorde i comebacket i FA cupen. Nå ventet gjensynet med Premier League.

Og målet kom - men ikke av Henry. Theo Walcott ble spilt vakkert fri og chippet ballen nydelig over en utrusende Swansea-keeper. Da trodde alle at Arsenal var i ferd med å sikre seg poeng.

Kjapt svar fra Swansea

Men nei. For mens TV-kameraene fortsatt viste repriser av utlikningen, så satte Swansea fart i den andre enden av banen. Danny Graham ble spilt fri og løp fra oppasseren sin. Alene med keeper Wojciech Szczesny plasserte han ballen iskaldt nede i hjørnet.

Og plutselig var Arsenal nede på jorda igjen.

Der ble de værende. For selv om laget kom til sjanser, så maktet de aldri å få ballen i nettet en tredje gang.

- Denne kampen gir oss masse selvtillit. Vi har spillerne til å gi de beste lagene god kamp, sier Nathan Dyer.

- Det var en god kamp for publikum. De fikk se to spillende lag. Men vi fortjente seieren, oppsummerer mannens som scoret det avgjørende målet, Danny Graham.

Nå ligger Arsenal på femteplass på tabellen. Det er fire poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-billett.

Her kan du lese mer om