VET HVA DE VIL HA: Truls Haakonsen sier at VIF og trener Martin Andresen ikke vil betale overpris fordi de selv er en av få klubber med kjøpekraft. Foto: Jan Petter Lynau

Advarer norske klubber mot å «melke» Vålerenga

(VG Nett) Vålerenga har ryddig økonomi og Moa-pengene på bok. Sportsdirektør Truls Haakonsen har allerede merket tendensen til at klubber krever overpris fordi de vet at VIF har penger.

  • Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Vålerenga ønsket å erstatte Mohammed Abdellaoue allerede i sommer, men ved to av tilfellene krevde klubbene altfor stiv overgangssum.

- Det kan hende klubber prøver seg igjen, men da blir det ingen handel - så enkelt er det. Vi vet hva saker og ting er verdt, og pengene brenner ikke i lommene våre. Det mener jeg vi har bevist ved at pengene etter Moa-salget fremdeles står stort sett uberørt, sier Truls Haakonsen til VG Nett.

VG-DEBATT: Her diskuteres overganger

VIF så på to konkrete spissalternativer da Moa stakk, men begge ble for dyre. Den tredje var trolig Marcus Pedersen, han valgte utlandet.

- Skal forsterke laget

Vålerenga skal ha to offensive spillere som forsterker laget til neste sesong, det er i hvert fall målet. Samtidig kan det bli aktuelt å øke antall forsvarsspillere med et navn eller to.

Men Vålerengas transferpolitikk er ironisk nok blitt kraftig påvirket av lagets stadig forbedrede prestasjoner.

- Vi er blitt så gode at de som vil forsterke oss gjerne også er aktuelle for større klubber enn Vålerenga og større ligaer enn den norske. Det kan medføre at disse spillerne venter ut tilbud fra andre land før de vurderer Vålerenga, sier Haakonsen.

SOLGT: Haakonsen og Andresen på feltet den dagen Moa ble solgt til Hannover. Foto: Scanpix

Derfor kan det også drøye noen uker inn i det kommende overgangsvinduet før Vålerenga kan presentere nykommere.

- Det kan bli en stille start, vi er tålmodige for å få rett spiller til rett pris, sier direktøren.

Kandidatene

I mens vil supporterne spekulere vilt i hvem som skal komme inn som erstattere for Moa og Bengt Sæternes:

Steffen Iversen ble nevnt som en «interessant spiller i forhold til statistikk og CV» av Haakonsen på TV 2 tidligere i år. Det er også naturlig at brasilianske Kayke kan være et alternativ. Han skal ikke fortsette i Tromsø og ble hentet til nord av Stig Thorbjørnsen som nå samarbeider med - nettopp - Vålerenga.

Davy Claude Angan imponerte hele Vålerenga i oktober da Hønefoss slo VIF, og etter det sannsynlige nedrykket i kveld har neppe Angan lyst til å bli på Ringerike.

Senegalesiske Baye Djiby Fall kan bli lånt ut en gang til fra Lokomotiv Moskva, alternativt solgt. Vålerenga er ikke unaturlig nevnt på ryktebørsen.

Dit har også LSK-navnene Anthony Ujah og Nosa Igiebor nådd - to spillere som paradoksalt nok ble hentet på prøvespill i Norge av nettopp Vålerenga...

Har penger

Haakonsen og Vålerenga har de siste månedene blitt fremstilt som norsk fotballs mønsterbruk. Mens alle andre kun ser på kuttmuligheter og til nød Bosman-spillere inn, så har Vålerenga penger å handle for.

- Vi sa nei da kravene ble for stive i sommer. Men disse kan fremdeles bli Vålerenga-spillere, sier en kryptisk Haakonsen.

PS! Morten Berre er på ferie, men har per mail blitt enig med Vålerenga om en ny ettårskontrakt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder