FYLLEKJØRTE: Nicklas Bendtner (25) hadde en tung lørdag kveld og en kanskje enda tyngre søndag etter at han ble tatt for fyllekjøring. Foto: Fabio Ferrari / AP / NTB Scanpix

Bendtner utestenges fra landslaget etter fyllekjøring

Bendtner: - Jeg er dypt ulykkelig over min feilvurdering

Nicklas Bendtner (25) er uaktuell for Danmarks fotballandslag det neste halvåret etter at Juventus-proffen ble tatt for promillekjøring i helgen.

Det besluttet Det danske fotballforbundet (DBU) mandag. Bendtner sier at han aksepterer reaksjonen, men at han er dypt ulykkelig over situasjonen.

- Det gjør meg utrolig vondt og rammer meg veldig hardt at DBU har valgt å sette meg utenfor landslaget i et halvt år, sier han i en pressemelding og fortsetter:

- Dette er det verste som kan skje for en fotballspiller. Jeg vil samtidig understreke at jeg fullt ut respekterer DBUs beslutning, og jeg vil arbeide hardt for å komme tilbake på landslaget jeg elsker så raskt som mulig.
Mister VM-kvalifiseringskamper

DBU fikk mandag bekreftet at Bendtner er siktet for brudd på trafikkreglene. Forbundet bestemte så at angriperen ikke blir å finne på landslaget de neste seks månedene.

Landslagssjef Morten Olsen har sagt seg enig med sin arbeidsgiver. Han vil ikke ta ut Bendtner til landskamper i den gjeldende perioden.

Det neste halvåret spiller Danmark viktige VM-kvalifiseringskamper mot Bulgaria og Armenia på hjemmebane. Bendtner kan med nød og neppe få spille bortekampen mot Malta 6. september.

- Dypt ulykkelig

- Dette er dypt ulykkelig. Jeg er dypt ulykkelig over min feilvurdering og påtar meg det fulle ansvar, uttaler Bendtner.

Den skadde Juventus-spissen var ute på byen i København med sammen med en venn lørdag kveld. Etter et måltid gikk Bendtner på sportsbar og et annet utested før han satte seg bak rattet i bilen sin.

Bendtner beklaget hendelsen overfor venner og tilhengere via sin Twitter-konto søndag. 25-åringen er eid av Arsenal, men er denne sesongen på utlån til Juventus.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder