SCORET: Riku Riski scoret for Hønefoss. Men det holdt bare til ett poeng. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Hønefoss mistet trepoengeren to minutter før slutt

HØNEFOSS (VG Nett) (Hønefoss-Strømsgodset 1-1 ) Hønefoss viste nok en gang hvor sterke de er på hjemmebane da de sikret ett poeng mot serieleder Strømsgodset på AKA Arena. Helt til to minutter før ordinær tid så de ut til å ta alle poengene.

  • Tora Systad Tyssen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

At det var Hønefoss som skulle sette ballen i mål i første omgang var mot spillets gang da de tok imot Strømsgodset på AKA arena.

Bortelaget startet aggressivt, og både før og etter hjemmelagets mål i det 10. minutt lå de jevnt i angrep.

VG LIVE: Vi fulgte kampen

Etter kampen sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud at han følte seg litt heldig som gikk til pause med ledelse.

- Vi møter et veldig godt lag og får kjørt oss samtidlig som vi er smågiftige på noen kontringer. Jeg syns guttene legger ned en utrolig innsats. Strømsgodset er et hakk vassere, sa Smerud til VG Nett.

Tidlig mål til Godset

Og det var på en av de smågiftige kontringene Smerud snakket om at omgangens eneste mål kom.

Riku Riski kom kom stormende på venstrekanten, Godset-keeper Kwarasey prøve å gjøre seg stor, men Riski satte den kaldt forbi i det lengste hjørnet.

Målscoreren selv mente Strømsgodset-forsvaret kanskje ikke var helt forberedt da han kom løpende.

- Det var ganske tidlig i kampen, så kanskje ikke bakfireren deres var helt klar. Men jeg må gi skryt til Joachim (Magnussen) for at han ga meg et godt oppspill. Det var bare for meg å sette den i mål, sa han til VG Nett etter kampen.

Han var naturlig nok frustrert over at det som så ut til å bli tre poeng røk like før slutt.

- Det er alltid frustrerende, men det viktige er at vi ikke blir nedslått av det, for det var en god innsats på banen uansett, sa Riski.

Selv om Hønefoss er sterke hjemme var Strømsgodset det dominerende laget i første omgang.

Særlig på venstrekanten, hvor laget nærmest lekte med ballen helt ute på krittstripen, var bortelaget farlige.

Heldigvis for Hønefoss var Anders Konradsen litt uheldig de gangene han var den som tok imot Muhamed Keitas innlegg fra venstrekanten. To ganger gikk ballen like til høyre for mål.

Clark holdt Hønefoss inne

Godt keeperspill fra Hønefoss-keeper Steven Thomas Clark sikret flere ganger at potensielt farlige avslutninger ikke endte i mål.

Målscorer Riski var imponert over bortelaget.

- De er veldig gode med ballen. De får andre lag til å jobbe hardt, men vi forsvarte bra i dag og greide lenge å holde unna.

Selv om begge lag fikk inn to sett med friske ben da annen omgang ble blåst i gang, senket tempoet seg noe etter pausen.

Strømsgodset fikk ikke lov å ligge i angrep på samme måte som de hadde gjort i første omgang, og sjansene var mer jevnt fordelt.

Storflor sikret Godset-poeng

Kovacs fikk en stor sjanse rundt ti minutter før slutt da han fikk et innlegg fra høyrekanten på hodet og prøvde å styre den mot mål. Dessverre for bortelaget var Hønefoss-keeper Clark akkurat der han skulle være og reddet ballen.

Kovacs fikk en sjanse til å rette opp det fire minutter før ordinær tid da han og Kamara springer seg gjennom Hønefoss-forsvaret og virker å kunne plante ballen bak Clark. Men heller ikke denne gangen gikk det.

To minutter før ordinær tid kom det som hadde ligget i luften store deler av kampen. Strømsgodset kom i angrep, Øyvind Storflor spilte ut keeper og satte ballen i mål med en lekker lobb.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder