FUNNET DØD: Tor-Marius Gromstad (innfelt) ble funnet død mandag morgen. På Nadderud flagges det i dag på halv stang for Stabæk-spilleren, som forsvant lørdag morgen. Foto: Johan Stub/Wegard Bakkehaug

Savnet Stabæk-spiller funnet død

NADDERUD/OSLO (VG Nett) Stabæk-spilleren Tor-Marius Gromstad (22), som har vært savnet siden lørdag, ble mandag morgen funnet omkommet i Oslo sentrum.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er ikke mistanke om at Gromstad skal ha blitt utsatt for noe kriminelt.

Det var i 07-tiden mandag morgen at det ble funnet en død person på en byggeplass i bydelen St. Hanshaugen i Oslo. Personen ble identifisert som den savnede Tor-Marius Gromstad. Sørlendingens familie er nå varslet om dødsfallet.

16. mai-kampen mellom Vålerenga og Stabæk er blitt utsatt som følge av dødsfallet, bekreftet fotballpresident Yngve Hallén mandag formiddag. VG Nett var til stede på Nadderud, der Stabæk holder til, da dødsfallet ble kjent, og klubben flagger nå på halv stang.

MINNES PÅ NADDERUD: Disse flaggene, dette bildet og denne drakten ble lagt ut på Nadderud til minne om Tor Marius Gromstad i formiddag. Foto: Wegard Bakkehaug

- Det er med sorg vi har mottatt budskapet om at Tor Marius er død, og våre varmeste tanker går til hans familie. Dette er en svært tung dag for alle berørte, sier daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal.

- Hvordan har spillerne reagert på den triste beskjeden?

- Man er i sjokk og fortvilelse etter en slik beskjed. Vi trenger tid til å bearbeide dette, og jeg ønsker ikke å kommentere noe utover pressemeldingen vi har sendt ut på vegne av klubben og familien, sier Åndal til VG Nett.

Spillere fra flere klubber kom

Det ble i formiddag satt opp et bilde, en drakt og flagg for å minnes Gromstad på Nadderud.

Samtidig tok flere tidligere Stabæk-spillere turen til Bærum. Blant dem var LSK-duoen Pálmi Rafn Pálmason og Johan Andersson, samt VIF-spiller Veigar Pall Gunnarsson og FFK-keeper Jon Knudsen.

Spillerne til Stabæk, samt klubbledelsen og støtteapparatet brukte tid foran minnesmerket på indre bane. Mange gråt og holdt rundt hverandre i det som er en ny tøff hendelse i norsk idrett.

Kom i 2007

Stabæk offentliggjorde nyheten om Gromstads bortgang like etter klokken 12 i formiddag.

En time tidligere, i 11-tiden, gikk sportslig leder Inge André Olsen, medisinsk ansvarlig Arne Røde og prost i Bærum, Gunnar Nesheim, ut på kunstgressbanen for å informere elevene fra Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) som trente.

Gromstad er tidligere elev ved NTG, som har tette bånd til Stabæk. Beskjeden gikk tydelig inn på de unge fotballspillerne som umiddelbart avsluttet økten.

Stabæk-spillerne er nå samlet på Nadderud, sammen med klubbledelsen.

Gromstad kom til Stabæk fra FK Arendal i 2007. Forsvarsspilleren har spilt fra start i seks av åtte kamper i eliteserien denne sesongen.

Saken fortsetter under bildet.

ORIENTERTE NTG-ELEVER: Her har sportslig leder Inge André Olsen, medisinsk ansvarlig Arne Røde og prost i Bærum, Gunnar Nesheim, gått ut på kunstgressbanen for å informere elevene fra Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) om det tragiske dødsfallet. Foto: Helge Mikalsen, VG

Forsvant lørdag morgen

Han ble sist ble sett i området rundt Bislett stadion i Oslo lørdag morgen klokken 07.26, da han forlot brorens leilighet uten mobil, lommebok og nøkler. Etter at det ble sendt ut en savnetmelding lørdag kveld, startet en omfattende leteaksjon etter 22-åringen.

SAVNET: Disse plakatene har blitt hengt opp over hele Oslo denne helgen. Foto: Scanpix

Personer tilknyttet A-laget, juniorlaget, kvinnelaget og Stabæk support lette alle etter klubbkameraten sin i Oslos gater.

Stabæk etablerte søndag et kriseteam i forbindelse med forsvinningen.

Ved 18-tiden ble spillertroppen samlet på Nadderud. To timer senere møtte Stabæk-ledelsen representanter fra Olympiatoppen, Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball og Idrettens helsesenter til et krisemøte på Ullevål stadion.

Stabæk har etter forsvinningen vært forberedt på at noe hadde skjedd med Tor-Marius Gromstad.

NFF har foreløpig ikke satt opp nytt tidspunkt for kampen mellom Stabæk og Vålerenga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder