SCORET TO: Hernan Crespo scoret i 2005 to mål i Champions League-finalen for Milan mot Liverpool. Syv år senere kunne han ha blitt HamKam-spiller. Foto: Ap

SCORET TO: Hernan Crespo scoret i 2005 to mål i Champions League-finalen for Milan mot Liverpool. Syv år senere kunne han ha blitt HamKam-spiller. Foto: Ap

HamKam fikk tilbud om å hente Hernan Crespo

Ville kostet klubben snaut ti millioner det første året

Henning Berg: - Agenten vet sikkert ikke hvem HamKam er

(VG Nett) HamKam kunne sikret seg den tidligere stjernespissen Hernan Crespo (36) - etter at agenten hans sendte e-post til 1. divisjonsklubben.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I 2000 ble han verdens dyreste fotballspiller, da han gikk fra Parma til Lazio i en overgang verdt rundt 300 millioner kroner.

To år senere ble han solgt videre til Inter for rundt 150 millioner kroner, før han ble hentet til Chelsea for omtrent samme sum året etter. I 2005 scoret han to mål i Champions League-finalen for Milan mot Liverpool.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Og 2012 kunne han altså i teorien endt opp i HamKam.

Det er Hamar Arbeiderblad som tirsdag skriver at HamKam fikk tilbud om å hente den tidligere stjernespissen, som har 35 landslagsmål for Argentina.

Klubben fikk fredag en epost av en agent med tilbud om å hente argentineren til Hamar.

- Jeg pleier som regel bare å slette disse mailene, men nå måtte jeg se litt nøyere, innrømmer HamKam-trener Vegard Skogheim overfør HA.

Koster ti millioner

- AGENT-TULL: Henning Berg tviler på at Hernan Crespo hadde vært aktuell for spill i Norge. Foto: Scanpix

Crespo var Serie A-spiller frem til 2. februar i år, da ble han løst fra sin kontrakt med Parma.

Ifølge epost fra agenten krevde Crespo en årslønn på 800.000 euro, samt en «sign on fee» på 300.000 euro for å signere kontrakten. I norske kroner betyr det at 36-åringen ville kostet snaut ti millioner kroner.

- Foreløpig satser vi på Magnus Nysveen framfor Hernan Crespo, kommenterer Skogheim.

- Bare tull

Tidligere Lyn og Lillestrøm-trener Henning Berg tror ikke tilbudet fra agenten var reelt.

- Jeg har ingen tro på at Crespo er tilgjengelig for en overgang til Norge. Det er nok bare agent-tull. Agent har sikkert sendt 100 slike mailer for å sjekke markedet. Han vet sikkert ikke hvem HamKam er en gang, sier Berg til VG Nett.

- Agentene kjører ofte på uten at spillerne er informert, de sjekker markedet og kjører klubber og land opp mot hverandre for å få en best mulig avtale, fortsetter han.

Berg hentet selv en gammel argentinsk stjerne til Lyn i 2007.

- Matias Almeyda var en stjerne i Italia, det var en bra PR-messig signering. Sportslig var det ikke tipp-topp. Han har riktignok gjort det bra i ettertid, forteller Berg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SUPERSTJERNE: Hernan Crespo jubler etter en scoring for Chelsea i 2005. Nå jakter han på ny klubb. Foto: Terje Visnes


- Ikke verdt ti millioner

Berg tror heller ingen norske klubber ville betalt ti millioner kroner for Crespo i dagens marked.

- Det er ingen klubber i Norge som ville betalt det for en spiller er på hell av karrieren.

- Det ville i alle fall overrasket meg veldig. Det er ingen norske klubber som trenger den PR-en en slik overgang får for ti millioner kroner. Det er for dyrt, legger han til, og får støtte av fotballagent Terje Liverød.

- Det ville vært helt meningsløst for en norsk klubb å hente en sånn spiller. Det vil være meningsløst og i det hele tatt bruke fem minutter av sin tid på å vurdere det, sier Liverød.

Han mener at en spiller som Crespo ikke kommer til Norge uten en millionlønn, og at pengene derfor burde brukes på utvikling av egne spillere.

- Jeg er helt enig i vurderingen til HamKam, sier han.

- Normalt sett vil nok ikke spillere i kategorien til Crespo komme til norsk fotball. Vi gjorde et forsøk da Almeyda gikk til Lyn, men det var en helt annen sak. Han ønsket å flytte til Norge med sin familie og bosette seg her, forklarer Liverød, som selv var sentral i Almeydas Lyn-overgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder