DEBATT: Dommer Svein-Erik Edvartsen og Ole Jørgen Halvorsen er uenige. Hans Erik Ramberg (t.v) ønsker også å ha et ord med i laget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Halvorsen utvist etter kampslutt

ÅLESUND (VG Nett) (AaFK-FFK 3-0) Ole Jørgen Halvorsen klarte å bli utvist etter at kampen mot Aalesund var slutt. Halvorsen og dommer Svein-Erik Edvartsen er helt uenige om hva som skjedde.

  • Einar Orten Trovåg

Artikkelen er over syv år gammel

- Jeg synes det første gule kortet også er feil. Så da kampen var slutt gikk jeg bort til dommeren for å takke ham for kampen slik jeg pleier å gjøre, og samtidig spørre hvorfor jeg fikk det gule kortet. Jeg sa bare «Hva skjer?». Men så fikk jeg et gult kort til, sier en skuffet Halvorsen til VG Nett etter kampen.

VG LIVE: Les fyldig referat!

Det var karrierens første røde kort for 24-åringen. Hans første gule kort denne kampen kom etter 70 minutter.

- Fortsatte å kjefte

Dommer Svein-Erik Edvartsen har en annen versjon av hvorfor Ole Jørgen Halvorsen fikk det røde kortet.

- Først fikk Fredrikstad-spilleren gult kort på grunn av en hensynsløs takling. Han fortsatte å diskutere og å kjefte på meg, og jeg vurderte å gi han et gult kort til da, men jeg sparte ham. Etter kampen gikk medspillerne hans bort til fansen for å takke dem. Halvorsen derimot kom bort til meg og fortsatte å skjelle meg ut. Da fikk han sitt andre gule, sier Edvartsen til VG Nett.

- Halvorsen sier til oss at han bare sa «Hva skjer?»

- Det stemmer ikke. Jeg har to assistentdommere som hørte det samme som meg.

Mange Fredrikstad-problem

At Ole Jørgen Halvorsen fikk rødt kort og dermed må sone neste kamp er ikke akkurat gode nyheter for Fredrikstad. De sliter kraftig både økonomisk, sportslig og logistikkmessig for tiden.
Troppen som reiste til Ålesund bestod bare av 14 spillere, inkludert to keepere.

Hadde Fredrikstad fått en skade på tampen mot AaFK måtte reservekeeper Jon Masalin tatt på seg utespillerdrakt.

Det som ble vist på banen var heller ikke oppløftende for østfoldingene. AaFK var best i alt og vant fullt fortjent 3-0.

- AaFK klart best

Michael Barrantes satte inn 1-0 etter åtte minutter. Sander Post stod for den målgivende pasningen. Estlenderen stod selv for 2-0 da han breisidet ballen i mål alene med Jon Knudsen. Den målgivende pasningen var signert Demar Phillips.

Fredrikstad hadde lite å by på, men heller ikke AaFK tok for hardt i etter pause. Oransjetrøyene punkterte likevel til 3-0 i det 87. minutt. Innbytter Tramaine Stewart la inn fra høyre. Ballen gikk via hodet til Phillips før Barrantes kunne banke ballen høyt i mål fra kort hold.

- Vi må bare innse at Aalesund var klart best i dag, spesielt i 1. omgang. De ledet fortjent 2-0 til pause. Vi hadde vel et par småsjanser i 2. omgang uten å være spesielt nær poeng, sa FFK-trener Trond Amundsen til VG Nett etter kampen.

Brøt U-rekka

- Det er lenge siden sist ja. Vi taper riktig nok sjelden, og vi fikk dårlig betalt mot Viking sist (1-1). I dag spilte vi en god 1. omgang, selv om jeg gjerne hadde sett av vi punkterte til 3-0 tidlig i 2. omgang, mente en godt fornøyd AaFK-trener Kjetil Rekdal.

AaFK kom fra fire strake uavgjorte kamper og klarte dermed å bryte en forbannelse i dag. Oransjetrøyene har også spilt sju seriekamper uten å tape.

Sist tap kom i Haugesund 16. mai. Fredrikstad ligger fremdeles nest sist, nå med fire poengs luke opp til Odd Grenland på kvalikplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder