Erik Hamréns marerittstart på Island fortsetter

(Island - Belgia 0–3, Spania - Kroatia 6–0) Spania har fått en perfekt start under Luis Enrique og ga seg ikke før det stod 6–0 i Elche. Kontrastene kunne neppe vært større til Erik Hamréns start på Island.

Etter det ydmykende 0–6-tapet for Sveits på fredag, la Hamrén seg flat og beklaget til hele Island for prestasjonen til sine disipler.

Og det spørs om han ikke må belage seg på å beklage igjen, selv om tirsdagens nederlag hjemme mot et toppet Belgia-lag var av det mer forståelige slaget. Island var tydelig revansjelystne innledningsvis og kom til et par halvsjanser med ekte hamrénsk attityd, men da Belgia giret om, ble klasseforskjellen tydelig.

les også

Marerittstart for Hamrén: – Vil be om unnskyldning til hele Island

1–0: Romelu Lukaku ble holdt i feltet av Sverrir Ingason og fikk straffespark. Hannes «Majestet» Halldorsson stoppet Lionel Messis fra 11 meter i sommerens VM, men klarte ikke forhindre Eden Hazards kalde straffespark fra å gå inn.

2–0, like etter: Et hjørnespark fant Vincent Kompanys blanke isse, headingen var knallhard mot mål, men Haldorsson reddet. Han klarte imidlertid ikke å hindre Romelu Lukaku å dundre ballen i mål.

Ti minutter før slutt forsøkte Gylfi Sigurdsson seg med en tunnel, ble lest av Dries Mertens, som slo inn til Romelu Lukaku. Han styrte inn 3–0 og 0–9 i samlet målforskjell på Islands to første Nations League-kamper.

Laugardalsvöllur brøt ut i unison pipekonsert og Erik Hamrén så ut som han ønsket at jorden skulle åpne seg opp. Han kunne knapt fått en verre start på sitt Island-opphold.

ALLEREDE UNDER PRESS: Erik Hamrén er ikke blitt en umiddelbar suksess på Island. Foto: HARALDUR GUDJONSSON / AFP

Nations League forklart: Den nye EM-veien kan gjøre det lettere for Norge

Spania-fest

I sommerens VM ble Spania sendt ut av vertsnasjonen Russland allerede i åttedelsfinalen, mens Kroatia gikk helt til finalen. Men da lagene møttes i Nations League-kamp i Elche, var rollene snudd på hodet.

For Atlético Madrid-spiller Saul sendte spanjolene i ledelsen 1–0 i sin egen hjemby før halvtimen var spilt.

Derfra ballet det bare på seg. Real Madrid-stjernen Marco Asensio giret opp.

les også

Svensk kalddusj på overtid i Nations League-åpningen: - Vi er tilbake på jorden

Først doblet han ledelsen med et skudd fra distanse.

Deretter utfordret han et ryggende Kroatia-forsvar og fyrte løs. Ballen traff tverrligger, ryggen på målvakt Lovre Kalinic og gikk inn i mål.

Mannen som er kjent for perlescoringer, og nesten bare det, fikk styrket sin varemerke ytterligere et par hakk på Estadio Manuel Martínez Valero.

«Perfekt kamp»

Etter pause var det Valencia-spiss Rodrigo Moreno som viste frem sin hurtighet og økte til 4–0 etter pasning fra Asensio, før Sergio Ramos stanget inn 5–0 på corner fra Asensio, midtstopperens fjerde mål på seks kamper denne sesongen. Real Madrid-lagkamerat Isco sørget for 6–0, etter å ha blitt frispilt av – ja, du gjettet riktig: Marco Asensio.

«Ingen lag har klart å spille den helt perfekt fotballkamp ... men det Spania driver med i kveld, ligner litt», skrev Vålerenga-speideren og fagmannen Lars Tjærnås på mikrobloggtjenesten Twitter.

Spania har nå seks poeng på sine to første Nations League-kamper og har fått en perfekt start på Nations League. Kroatia gikk på det verste tapet i en tellende kamp i sin historie, ifølge statistikktjenesten Gracenote.

England spilte for øvrig treningskamp hjemme mot Sveits og slo tilbake fra fredagens 2–1-tap hjemme for Spania i Nations League-debuten. Marcus Rashford fikk en lett oppgave med å styre inn Kyle Walkers innlegg i det som ble kampens eneste scoring på King Power Stadium.

Øvrige Nations League-resultater:
Nivå B: Bosnia-Hercegovina - Østerrike, 1–0
Nivå C: Finland - Estland, 1–0 og Ungarn - Hellas 2–1
Nivå D: Moldova - Hviterussland, 0–0 og San Marino - Luxembourg, 0–3

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder