GAMLE LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg spilte sammen i Manchester United. Foto: PA / NTB scanpix

Solskjær svarer Berg: – Ikke helt på viddene

LONDON (VG) Ole Gunnar Solskjærs (46) første Premier League-tap som Manchester United-manager var en av lagets beste kamper under nordmannen, mener tidligere lagkamerat Henning Berg (49).

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Berg, som spilte med Solskjær i United i tre år, gjestet VGTVs studio under Arsenals 2–0-seier over United og felte en positiv dom over gamleklubbens prestasjon til tross for at det endte i tap.

– Jeg synes United har spilt en veldig god kamp. De har hatt mange sjanser, sier den nåværende Stabæk-treneren og fortsetter:

– Alt i alt spiller United en av sine bedre kamper. De har nok sjanser til å score både to og kanskje tre mål. Spillemessig også, med ballen, synes jeg de gjør veldig mye bra.

les også

Solskjær med dommerkritikk: – Kommer til å bli skuffet

På pressekonferansen etter kampen spurte VG den norske manageren om han er enig i Bergs uttalelser om at det var en av lagets «bedre kamper».

– Han har et godt poeng, for det er ikke veldig ofte du spiller borte mot Arsenal og skaper fire eller fem like store sjanser som vi gjorde. Og Arsenal hadde virkelig ingen sjanser. De scoret på et langskudd og fikk en straffe og skapte ikke noe særlig. Henning er ikke helt på viddene, for å være ærlig, sier Solskjær til VG.

Solskjær-studio: Alt det siste om manageren og laget

Fikk ros av legende

Humøret hans tydet ikke på at han akkurat hadde tapt sin første seriekamp i jobben. Da han entret pressekonferanse-amfiet på Emirates en drøy halvtime etter kampslutt, møtte Solskjær på Arsenal-legenden Tony Adams, som var på vei gjennom rommet.

Adams hilste på nordmannen og ga ham noen varme ord om United-jobben så langt.

– Det er så godt å se fine folk gjøre det bra. Gud velsigne deg, sa mannen med nest flest kamper i Arsenal-historien, som spilte flere ganger mot Solskjær på sent 1990- og tidlig 2000-tall.

les også

Slik vil United-jobben endre Solskjærs liv: – Mer ansvar, mer penger

Så satte Solskjær seg på podiet, smilte og nikket til noen journalister, og svarte på spørsmål med godt humør.

– Vi skapte store sjanser, traff metallet to ganger, keeperen deres spilte bra … Når det kommer til det vi kan kontrollere, altså vår egen prestasjon, burde vi ikke være for skuffet, sier han – etter å ha kritisert dommeren for det han mener var en feil idømt straffe til Arsenal.

Statistikk: «Burde» vunnet

Så langt har det meste gått hans vei i den foreløpig midlertidige managerjobben. United har vunnet tette kamper og hatt marginene med seg, som mot Tottenham i februar eller PSG i midtuken, og statistikken viser at laget har fått godt betalt under Solskjær.

Tallene for «expected goals» (xG, forventede mål), som regner ut hvor mange mål et lag «burde» scoret basert på hvor store sjanser de har skapt, viser at United – før kampen mot Arsenal – hadde prestert ganske langt «over evne» med 29 scorede mål mot 25,74 forventede mål.

les også

Hvorfor har Solskjær hatt flaks?

Men i kampen mot Arsenal snudde lykken: Basert på xG-modellen «burde» United scoret 2,37 mål mot Arsenals 1,53, og dermed vunnet kampen, men i stedet endte det 2–0 til Arsenal.

Uten det omdiskuterte straffesparket ville Arsenal vært helt nede i 0,77 forventede mål.

– Vi har vunnet kamper vi ikke fortjente å vinne, og i dag tapte vi en kamp vi ikke fortjente å tape, oppsummerer Solskjær.

les også

Solskjær skuffet over sjansesløseri: − Forskjellen på å vinne og tape

En seier i London ville gitt laget hans et pusterom på fire poeng ned til femteplassen. Nå er det i stedet United som ligger på femteplass, med to poeng opp til den viktige fjerdeplassen og bare ett poeng ned til sjetteplass Chelsea, som har en kamp mindre spilt.

– Det kommer til å bli avgjort i de helt siste kampene. Men vi har gitt oss selv en kjempesjanse til å kjempe om disse plassene. Vi er i en god posisjon, sier Solskjær, som ikke lar sitt første Premier League-tap ta fra ham smilet.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Analytiker slår tilbake mot Solskjær-kritikk: – Skivebom

 2. Solskjær skuffet over sjansesløseri: − Forskjellen på å vinne og tape

 3. Sjekk Solskjærs vanvittige kollaps: – Fansen er ikke dumme

 4. Pogbas straffedobbel reddet dyrebare poeng for Solskjær: – Vi hadde flaks

 5. Solskjær refser spillerne etter misbrukt mulighet: – Går ikke utpå som et lag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder