TAPTE DUELLEN: Mauricio Pochettino nærmer seg Ole Gunnar Solskjær for å takke for kampen etter Manchester Uniteds 1–0-seier over Tottenham på Wembley. Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Pochettino om Solskjær: – Uetisk å snakke om hva han gjør

LONDON (VG) Storkampen på Wembley ble bygget opp som en duell mellom managerne Ole Gunnar Solskjær (45) og Mauricio Pochettino (46). Men Tottenham-sjefen nektet å felle en dom over nordmannens taktiske plan.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

VG ville høre argentinerens tanker om Solskjærs taktiske tilnærming i Uniteds 1–0-seier over Tottenham på Wembley søndag kveld. Men det var han ikke særlig interessert i å snakke om.

– Jeg kommer ikke til å snakke om det. I dag var det Tottenham som spilte mot Manchester United, jeg vil ikke si noe om det, sier han.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

les også

Paul Pogba til VG: – En sann fryd å jobbe med Ole igjen

– Motstanderens taktikk er vel en del av kampen?

– Jeg kommer ikke til å vurdere taktikken hans. Jeg synes det er uetisk å snakke om hva han gjør eller hva jeg gjør når det kommer til hvilken plan man har for spillet. Man kan bare snakke om kampen, og å snakke om kampen i dag er å si at vi selvfølgelig var bedre, vi dominerte kampen, skapte flere sjanser enn dem, men keeperen deres reddet elleve skudd, sier Pochettino til VG og fortsetter:

– Det var en batalje mellom Tottenham og Manchester United. Hvis ikke må vi spille Solskjær mot meg, én mot én, ute på banen. Og så meg mot Claudio Ranieri neste helg, og så Maurizio Sarri … Kom igjen! Dette er fotball, det er et lagspill.

I forkant av oppgjøret handlet de fleste avisoppslag om duellen mellom Pochettino og Solskjær som de to antatt største favorittene til å bli fast Manchester United-manager til sommeren.

Men nordmannen var heller ikke interessert i å dyrke duellen da en britisk journalist spurte ham om det ikke var deilig å slå det de fleste anser som favoritten til å overta jobben hans.

les også

Dette var vakker galskap, Solskjær

– Denne kampen handlet aldri om meg eller ham. Aldri! Dere fikk den til å bli det, men for oss var dette tre poeng, vi måtte slå dem i dag for å ha en mulighet til å ta dem igjen. Vi var ti poeng bak dem, nå er vi syv poeng bak. Syv poeng er innenfor rekkevidde. Nå har vi en sjanse, sier Solskjær.

Han har på bare fem seriekamper bidratt til at Manchester United har hentet inn ni poeng på Manchester City, åtte poeng på Arsenal, seks poeng på Tottenham, fem poeng på Chelsea og tre poeng på Liverpool. Avstanden opp til topp fire, som betyr Champions League-plass, har gått fra elleve til seks poeng.

les også

Slapp av – Liverpool er i orden

– Ser du på deg selv som en ekte kandidat til den permanente jobben nå?

– Jeg gjør bare jobben min her hver dag helt til kontrakten utløper. Jeg tror det er i slutten av juni. Da skal jeg ha ferie. Jeg tenker ikke på det i det hele tatt, sier Solskjær til VG.

Han hyllet også sin keeperhelt David De Gea, som han mener utfordrer historiens beste United-målvakter:

Tidligere Premier League-vinner Chris Sutton (med Blackburn i 1995) sier til BBC at han tror Solskjær ligger bra an i kampen om å bli fast United-manager.

– United-spillerne spiller for ham. Hvis dette fortsetter, hvordan kan de da ikke gi ham jobben? Det ville vært en risiko ikke å gjøre det, sier han.

Neste kamp for Solskjær er hjemme mot Brighton lørdag klokken 16.00.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool32282270254586
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33168960312956
4Chelsea321661057441354
5Manchester United331410951321952
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Pep Guardiola til VG: – Solskjær har gjort det utrolig bra

 2. Thorstvedt om United: Ville valgt Pochettino «klokkeklart» foran Solskjær

 3. Advarer: - Jeg kunne gjort det samme

 4. Nå er Solskjær klar favoritt til å bli fast manager

 5. Solskjær-bragd på Wembley: – Dette er det ekte Manchester United

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder