STJERNEMØTE: Thomas Rochdale (t.h.) på Wembley mot Spurs og den engelske landslagsspilleren Dele Alli (med ball). Foto: EDDIE KEOGH / X01801

Kom tilbake fra kreften to ganger - så fikk Joe Thompson oppfylt fotballdrømmen sin

To ganger er Joe Thompson diagnostisert med kreft, og to ganger har han overvunnet den og kommet tilbake på fotballbanen. Den 28. februar fikk League One-spilleren også oppfylt sin store Wembley-drøm.

Publisert:

• Her er tirsdagens oddstips

At 29 år gamle Joe Thompson skulle løpe ut på Wembley-gresset i en offisiell fotballkamp, var langt fra noen selvfølge. For nesten nøyaktig ett år siden ble han diagnostisert med kreft - for andre gang.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag

Men som VG omtalte julaften, overvant den 29 år gamle midtbanespilleren fra Storbritannia sykdommen, og kom også tilbake på fotballbanen nok en gang.

Men så var det dette med Wembley-drømmen. Å løpe ut på nasjonalarenaen er lettere sagt enn gjort når man spiller på et lag på tredje øverste nivå i England, og heller ikke har en selvskreven plass på laget.

les også

Tilbake på banen etter kreft - for andre gang

Sjansen kom likevel, nærmest på mirakuløst vis. Etter å ha spilt 85 minutter fordelt på fire kamper siden comebacket, var det duket for FA-cupkamp mot selveste Tottenham på hjemmebane i Rochdale. Der skjedde det utrolige. Tre minutter på overtid utlignet miniputten, og dermed var det duket for omkamp på Wembley.

Og Thompson, som måtte se hele det første oppgjøret fra benken, kom inn med litt over 25 minutter igjen å spille.

Den kampen huskes best for video-kaoset blant den vanlige mannen i gata, men for Thompson var det drømmen om å spille på Wembley som gikk i oppfyllelse, selv om Rochdale denne gang ikke hadde sjanse mot Premier Leauge-giganten.

– Dager som dette er enhver fotballspillers drøm, uttalte Thompson i forkant av kampen mot Tottenham til ESPN.

– Jeg er ikke den første personen som har overvunnet kreften to ganger. Noen har gjort det tre, fire og enda flere ganger, men jeg vet at min historie kan inspirere andre. Å se meg entre matta mot Spurs kan være et slikt inspirerende øyeblikk, fortsetter han.

les også

Tottenham dummet seg ut mot lille Rochdale: 2–2

VGs tips: Rochdale-seier

Tirsdag er det hverdagen i League One som gjelder for Thompson & Co. Rochdale har fem poeng opp til rett side av nedrykksstreken, men har tre kamper til gode på flere av tabellnaboene - og slik virker det ikke kjørt for vertene. Ikke minst ettersom laget har fått en formstigning i mars med 2-2-0 på fire siste kamper.

Fleetwood Town holder seg akkurat over nedrykksstreken grunnet bedre målforskjell enn Northampton Town. John Sheridan overtok managerjobben etter Uwe Rösler 22.februar. Han har i det minste fått stoppet den lange tapsrekken i vinter med tre strake uavgjorte kamper. Men fortsatt har gjestene ikke bokført en seier på to måneder, og vi savner en høyere målfrekvens. Ingen av lagene har noen nye skader. Denne kampen har et slags finalepreg med tanke på at den er så viktig. Vertene har vist mest nylig og får tillit.

Vi lander derfor på hjemmeseier til Rochdale til 1,75 i odds. Spillstopp er 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder