STORTRIVES: Alexander Sørloth og kjæresten Lena Selnes bor i en leilighet like ved Themsen.
STORTRIVES: Alexander Sørloth og kjæresten Lena Selnes bor i en leilighet like ved Themsen. Foto: Nina E. Rangoy/VG

Sørloths nye luksusliv: – Det er helt nydelig

FOTBALL

LONDON (VG) Fra toppleiligheten ved Themsen varsler Crystal Palace-spiss Alexander Sørloth (22) en ambisjon for Premier League-fremtiden som er på høyde med det nye hjemmet til ham og kjæresten Lena Selnes (23) i «The Tower».

Betalt innhold
Publisert:

– Klubben sendte meg forslag til masse forskjellige leiligheter. Men da jeg kom til denne, var det gjort, forteller Norges nyeste Premier League-proff, Alexander Sørloth.

Sammen med samboer Lena Selnes har 22-åringen akkurat åpnet døren for VG til deres nye luksushjem med utsikt over et av Londons mest populære strøk. Etter å ha blitt kjøpt for 130 millioner kroner fra danske Midtjylland på januarvinduets siste dag, er Sørloths liv endret for alltid. Det unge parets nye hjem befinner seg nå 24 etasjer over bakkenivå i en av verdens mest besøkte hovedsteder.

– Jeg klager ikke, understreker Vesterålen-jenta Selnes og smiler, mens hun ser på Premier League-kjæresten som har satt seg ved leilighetens langstrakte kjøkkenbenk.

Stortrives

Ved inngangen til leilighetsbygget «The Tower» møtes man av to pikkoloer kledd i smoking og flosshatt. I garasjen står Sørloths nye Mercedes GLC parkert ved siden av en blå Bentley. På skrått til venstre hviler en lav, lyseblå Lambhorgini i mørket.

– Det er ganske mange rike arabere og kinesere som bor i bygget. Det er egentlig litt vilt her. Min bil er jo ingenting i forhold til de der, gliser Sørloth under en svipptur ned i kjelleren.

Med statsministerboligen til Theresa May i berømte Downing Street 10 bare en drøy kilometer unna, forstår man fort hvilket område Sørloth og kjæresten har bosatt seg i.

– Det er helt nydelig her. Og det er så mye å finne på. Det er jo London. Så er dere jo her på en herlig dag, nå som solen har kommet frem, forteller Sørloth, mens han åpner et vindu på verandaen og slipper inn en 25 graders varm bris.

Slik møttes de

Det er to og en halv måned siden trønderen signerte papirene som oppfylte Premier League-drømmen og sikret ham økonomisk for livet. Crystal Palace hadde fulgt Sørloth siden han var 17 år gammel. I januar mente London-klubbens sjefer at den 193 centimeter høye nordmannen var klar for en ledende rolle i verdens største fotballsirkus.

Sørloth spøker med at også kjæresten hadde et godt øye for hvor talentet hans kunne bringe ham, da de traff hverandre i Bodø sommeren 2015.

– He-he. Jeg skal fortelle historien. Du skjønner, jeg møtte Lena fire dager før jeg skulle spille for Bodø/Glimt mot Start. Da var vi på en date, hvor vi gikk en tur sammen. Etterpå inviterte jeg henne på kampen mot Start. Og i den scoret jeg fire mål. Så jeg pleier å tulle med at Lena så utviklingspotensialet mitt, sier Sørloth og ler, mens han ser bort på samboeren.

– Ha-ha. Jeg fikk litt ekstra håp da, ja. Nei da. Du må slutte, kontrer hun.

Må ha tro på seg selv

Men på samme måte som Crystal Palace var sikre på Sørloth i januar, følte han også selv at han var klar for Premier League-spill etter å ha levert 17 målpoeng på 16 matcher fra start i den danske Superligaen i høst.

For selv om Sørloth bare er 22 år gammel, har han aldri vært redd for noe som helst på en fotballbane.

– Man kan egentlig aldri forberede seg på en overgang som dette. Det handler mye om selvtillit. Man må tro på at man kan ta steget, sier Sørloth.

– Det virker som du har masse selvtillit og at du ikke er påvirket av oppmerksomheten og presset som følger med å spille i Premier League. Hva kommer det av, tror du?

– Det kan være jeg er litt naiv, da. Men du spør på et fint tidspunkt nå som vi har vunnet et par kamper. Jeg trives også veldig bra. Jeg var litt spent på om det var mange med stjernenykker og sånt, men spillergruppen har tatt meg veldig godt imot. Hadde vi tatt noen flere poeng i de kampene jeg spilte og jeg hadde fått et mål, hadde det vært helt perfekt.

Ekstremt motivert

Etter debuten mot Everton 10. februar fulgte oppgjør mot Tottenham, Manchester United og Chelsea. Sørloth møtte umiddelbart flere av verdens beste spillere. Likevel gjorde unggutten seg bemerket med sin voldsomme kombinasjon av høyde, fart, kraft og teknikk. På Stamford Bridge kom også scoringen, men etter noen sekunder ble nettkjenningen feilaktig annullert av dommer Anthony Taylor.

Sørloth depper likevel ikke. Han har skyhøye mål for tiden som kommer. Og er klar for å jobbe hardt for å nå dem.

– Laget har gjort det bra i det siste så vi får se hvor mye jeg spiller i de siste kampene, men neste sesong ... Den ... Den skal bli syk, varsler den norske landslagsspissen.

– Spesielt

Oppholdets eneste minus har vært en skade på baksiden av det ene låret som holdt Sørloth ute av spill i fire uker. Men sist helg var 22-åringen tilbake i kamptroppen igjen.

Og nå sitrer det i kroppen foran ettermiddagens London-derby mot Watford.

– Jeg har bare fått mer lyst til å spille kamper som dette. Det er så artig. Det er noe helt eget. Spesielt på Selhurst Park, der stemningen er så god. Publikum er jo helt gærne. Det er jævlig kult, rett og slett, forteller Sørloth og ser bort på kjæresten som naturlig nok er stolt over typen sin.

– Det er sykt spesielt å se ham spille i Premier League, men det er veldig artig, forteller Selnes.

Skal ikke bli kjepphøy

Det er tydelig at paret stortrives med deres nye tilværelse. Nylig kjøpte de også en leilighet ved Solsiden i Trondheim, hvor Selnes på deltid studerer til å bli barnehagelærer. I Sørloths hjemby har begge også mange venner. To av spissens beste er RBK-spillerne Anders Trondsen og Marius Lundemo. Flere av deres andre kompiser og venninner har også vært på besøk i London.

– De er jo fornøyde med at jeg skifter klubb så ofte for da får de en ny plass å komme på besøk. Men det er mye tull om at jeg må holde beina nede på jorden også, forteller Sørloth og smiler.

– Men har du kjent på kroppen at du er i Premier League nå og at du får masse oppmerksomhet?

– Det har gått fint, men jeg merket det den første gangen jeg skulle hjem til Norge. På Gardermoen var det mange som kom bort og spurte om vi kunne ta et bilde og sånt. Det har ikke skjedd før. Men her i London er det rolig. Vi er såpass skjermet av klubben med tanke på intervjuer og sånt at vi ikke får så mye oppmerksomhet i hverdagen. Og jeg har ikke fulgt så nøye med på engelske medier.

– Lena skaper overskrifter

Men et oppslag har Crystal Palace-spissen fått med seg. For det er ikke bare Sørloth som har fått oppmerksomhet i engelske medier: I februar publiserte tabloidavisen The Sun en sak om kjæresten Lena hvor tittelen spilte på at hun så bra ut i bikini.

– Slik har det vært overalt jeg har spilt, da. Både i Nederland, Danmark og England. Hun skaper overskrifter uansett hvor hun er, sier Sørloth og ler.

– Ikke si sånt, utbryter Selnes, litt pinlig berørt.

– De er kyniske da. Fryktelig kyniske, sier Sørloth om bikini-variantene som ble slått stort opp.

– Det var litt rart å se, men det går bra, forsikrer Selnes om bildene som The Sun hentet fra hennes Instagram-konto uten å ha bedt om lov.

Intens nedrykksstrid

Men Selnes liker seg i London. I motsetning til det som var tilfellet med Herning og Silkeborg i Danmark, er hun glad for at reiseveien gjør det lettere å få besøk av venner og familie i den engelske hovedstaden. Frem til sesongslutt er paret «fullbooket» hver helg, noe begge setter pris på.

Men hverdagen inneholder også alvor. Med fire kamper igjen av sesongen befinner Crystal Palace seg i en intens nedrykksstrid. Til Southampton på nedrykksplass skiller det fem poeng.

I dag venter en ny utfordring i lokalderbyet mot Watford på Vicarage Road.

– Jeg har tro på at vi skal klare det. Hvis du ser på stallen vår og lagene vi skal møte, skal vi ha gode muligheter. Jeg er ikke nervøs, sier Sørloth.

Han er blant annet glad for å ha Wilfried Zaha (25) på laget, en spiller Sørloth mener er så god at det ser ut som han «tøyser» på trening innimellom. Sørloth er også lykkelig over å ha Roy Hodgson som trener. Englands tidligere landslagssjef har vært manager for en rekke klubber og vet hva som er nøkkelen til å overleve i Premier League.

– Han er veldig flink til å motivere både meg og resten av laget. Du merker at han har det skikkelig i blodet. Det liker jeg. Han har kommet med noen skikkelige motivasjonstaler i det siste. Vi kommer ikke til å undervurdere noen lag, for å si det sånn, forteller Sørloth, som er ekstremt motivert for tiden som kommer.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om