BEHOLDER GJERNE STJERNESKUDDET: Erling Braut Håland og Molde-manager Ole Gunnar Solskjær under bortekampen mot Viking i fjor. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Slik kan Molde beholde Håland ut sesongen: – Interesserte klubber har åpnet for det

MOLDE (VG) Ole Gunnar Solskjær (45) reiser til Skottland med Erling Braut Håland (18) i troppen, og Molde-sjefen er også trygg på at tenåringen er med mot Brann. Heller ikke søndagens toppkamp trenger å bli Hålands siste i Molde.

Solskjær bekrefter nemlig overfor VG at flere av klubbene som har vist interesse for spissen med ni mål på 17 kamper i serie og europacup denne sesongen, har vurdert muligheten for at Håland blir i Molde ut den norske sesongen. Altså på et halvt års utlån – hvis en overgang skjer nå i august.

– Det rår vi ikke over, og det må være en eventuell klubb som legger pengene på bordet for å eie ham, og som han (Håland) vil til – og da får vi eventuelt ta opp det. Men noen klubber, som har vært interesserte i ham, har åpnet for det, sier Ole Gunnar Solskjær.

les også

Erling Braut Håland på vei til Salzburg – far bekrefter at Molde har godtatt bud

Tror ikke noe skjer før Brann-kampen

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Og det er selvfølgelig ønskelig for Molde, som både kjemper om å komme inn i gruppespillet i Europa League og for å tette forspranget til serieleder Brann (åtte poeng) og serietoer Rosenborg (seks poeng) denne høsten.

Torsdag fortsetter Europa-kvalifiseringen med bortekamp mot skotske Hibernian, og søndag kommer Brann til Aker Stadion.

Etter 2-2-kampen mot Lillestrøm søndag kveld antydet Solskjær at Hålands assist før 2-1-målet neppe var det siste målpoenget fra tenåringen i Molde-drakten.

– Poenget mitt er at vi er ganske sikre på at vi ser ham mot Hibernian og Brann. Jeg tror ikke det skjer noe før det, sier Moldes manager – og tror det å fullføre den norske ligasesongen som Molde-spiller kan være et lurt trekk.

– Det vil kanskje være best for gutten. Han har hatt en fantastisk utvikling under oss. Men alt spørs etter hvilken klubb han bestemmer seg for, presiserer Solskjær.

les også

Solskjær om Håland-bud: – Nå er det opp til Erling og Salzburg

Kan vurdere Molde-lån

Pappa Alfi Håland, karriererådgiver for sønnen, sier til VG at en slik avtaleskisse er «en av mange ting som diskuteres».

– Men det må avtales mellom eventuelt fremtidig klubb og Molde. Den vurderingen må tas dersom det blir relevant, opplyser Håland senior.

Kanskje kan Molde tilby Håland spill i Europa League-gruppespill denne høsten. Men da må forrige sesongs skotske seriefirer og 2016-cupmester Hibs overvinnes, noe Solskjær beskriver som «tøft nok».

Deretter følger enten Zenit fra St. Petersburg eller hviterussiske Dinamo Minsk i en playoff om Europa League-plass.

– Det betyr mye for klubben og laget. Den matchingen der, er enorm. Vi hadde det i 2015, som jeg var med på halvparten utover høsten, og de kampene gjør det mye lettere å komme tilbake og spille eliteserie. Har du spilt borte mot Ajax, Celtic og Fenerbahçe på en torsdag, har du opplevd noe som du viderefører i serien. Det er selvfølgelig et mål for oss, sier Ole Gunnar Solskjær.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder