TRENERVETERANER: Monica Knudsen (t.v.) og Hege Riise har begge tatt den høyeste trenerutdannelsen. Her er de to fotografert før møtet mellom Vålerenga og LSK Kvinner i seriepremieren lørdag. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Riise har ikke fått én forespørsel om å trene herrelag

Hege Riise (48) har den høyeste fotballtrenerutdanningen man kan ta, men aldri har hun fått noen forespørsel om å trene herrelag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

LSK Kvinner-treneren fullførte trener IV-kurset – UEFAs profflisens – for noen år siden sammen med blant andre Kåre Ingebrigtsen, Ronny Deila og Geir Bakke.

– Det er aldri noen som har spurt meg om å trene noen herrelag. Jeg tror ikke det er en tenkt tanke fra klubbene, sier Hege Riise og skynder seg å legge til at hun trives der hun er, som trener for LSK.

– Det åpner seg sikkert muligheter etter hvert, tror 48-åringen.

les også

VIF-Knudsen om jobb som herretrener: – Jeg hadde vært skeptisk

Hun står med 188 landskamper mellom 1990 og 2004 og har de siste årene gjort LSK til Norges beste kvinnelag sammen med Monica Knudsen, som nylig fullførte sin PRO-lisens.

Debatten om kvinnelige fotballtrenere i toppfotballen som har kommet i kjølvannet av den populære TV-serien «Heimebane», kan hun like.

– Skal være mulig

– Det er en viktig debatt å ta. Spillere er personer og man er trener for spillere uavhengig av kjønn. Så kan man si at det går fortere og er mer «kraft» i herrefotballen og så videre, men taktisk sett er det jo ikke noe annerledes. Derfor skal det være mulig med en kvinnelig trener.

Og hvorfor skal ikke en kvinne få en sjanse, spør Hege Riise.

– Vi har gått på de samme kursene, vi snakker samme språket. Det kommer til å komme.

– Når tror du det skjer?

– Vi får se. Snart. Nå spørs det hvilken klubb som er «tøffest» og som tar sjansen.

PS! Duellen mellom de to trenerkollegaene i LSK og VIF i serieåpningen endte med 5–0-seier til Riise & co.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder