LIGGER ETTER: Brann-trener Lars Arne Nilsen (t.v.) mener økonomien fortsatt står i veien for at klubben hans har like forutsetninger som konkurrentene. Foto: VEGARD AULSTAD, VG

Derfor mener Brann-sjefen at de ikke kan konkurrere med RBK og Molde

GRAN CANARIA (VG) Brann-trener Lars Arne Nilsen (53) tror Brann igjen kan kjempe om å være best i Norge i år, men mener det er med langt dårligere forutsetninger enn konkurrentene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

På Gran Canaria har Brann begynt forberedelser til sesongen 2018. Lars Arne Nilsen gjør det han kan for at sin tropp skal være rustet til å være i toppen i år også. Men han er redd de kommer til kort på visse områder:

– Vi har jobbet steinhardt i tre år nå, og har to år i toppen. Femteplass i fjor, og andreplass året før. Vi vil gjerne ta det neste steget, men forutsetningene må være gode nok, sier han til VG etter ei treningsøkt i solskinn på den spanske øya.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Økonomi er og blir en utfordring. Det er kun noen måneder siden klubben kom ut av såkalt rød sone hos Norges Fotballforbund, og det har vært tøft å leve opp til forventningene i Bergen de siste årene.

– Kravene er at vi skal ligge i toppen, men folk må skjønne at vi har kjempet i tre år uten å kunne hente spillere som koster penger. I år har vi hentet Gilbert (Koomson) som koster litt. Og det er fint at vi har kommet dit.

– Vi er veldig fornøyd med de vi har, og har ikke fokus på annet. Men man drømmer jo. Det er ikke så mange brikkene som skal til før vi er der.

Derfor synes Brann-sjefen det er stor forskjell på hans klubb og motstanderne.

– Rosenborg henter Søderlund. Også har de Bendtner. De har kanskje de to beste i Norge fra før og henter ham. Hvis vi hadde hatt Søderlund så kunne vi kanskje tatt opp kampen.

Se hva Brann gjorde mellom treningene på Gran Canaria:

Søderlund ble for dyr

Var han aktuell på noe tidspunkt?

– Vi har jo luktet litt og sett, men ledelsen har sagt at det ikke går.

Han koster for mye?

Ja, det er det som er problemet. Så vi ga oss på det. Og det lever vi fint med, vi skal ikke kjøre denne klubben i senk.

Brann har nylig forsterket troppen med Keeper Samuel Sahin-Radlinger etter salget av viktige Piotr Leciejewski (se faktaboks). En brikke Lars Arne Nilsen har lengtet etter å få på plass. Mer kan skje ettersom Gilli Rólantsson kan være på vei bort fra rødtrøyene.

– Vi får se, svarer Nilsen kryptisk. Han legger til at han er fornøyd med troppen som den er.

For det å kjøpe seg til suksess er ikke det 53-åringen tror på.

– Vi må finne vår måte å «ta» de andre på. Som vi tidvis har klart i to år nå. Innsats, tæl, en god garderobe. Det har vi i Brann.

– Men vi har lyst til å ta det neste steget vi og. Da trenger man muligheten til å kunne forsterke. Som Rosenborg og Molde har.

Avviser mangel på toppscorer

Søderlund ville ha vært et naturlig førstevalg på topp hos Brann.

De siste to årene har Brann-toppscorerne vært midtbanespiller Kristoffer Barmen (8 mål i 2017) og Steffen Lie Skålevik (6 mål i 2016).

Har dere én som kan gjøre 12–15 mål?

– Steffen har scoret bøttevis med mål før. Vi kunne hatt bedre spiss, kunne hatt bedre midtstopper, og kunne hatt bedre keeper. Men jeg er fornøyd med de spissene vi har.

– Folk snakker om at vi ikke scorer mål. Men bare Rosenborg scoret flere enn oss i fjor. Det er sammen hvem som scorer så lenge vi gjør nok mål.

Mangler dere en matchvinner?

– Tror vi kan finne det her. Spissene har dessuten andre oppgaver i Brann enn i andre lag. Her jobber de steinhardt i første pressledd, mens de ligger i andre lag og lurer.

– Vi er ikke stresset på det.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder