NYKOMMER: Eirik Ulland Andersen, her i Strømsgodset-drakt. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Dette er Moldes grep for å ta igjen Rosenborg

Molde har gjort klare grep for å ta igjen Rosenborg i 2019: Smalere spillerstall og flere spillere som «vet hva som kreves».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I vinter har klubben helt bevisst hentet spillere i aldersgruppen 24–30 år. Det er en klar endring, der det tidligere var viktig å hente unge spillere for å utvikle dem. Men Molde-ledelsen føler at nå er tidspunktet inne for å bygge på de unge de har – samt plusse på med noen etablerte ledertyper.

– Så langt er planen vi la i fjor høst, blitt fulgt, sier Molde-trener Erling Moe til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det er han, som i Ole Gunnar Solskjærs fravær, styrer Molde. Det kommer han trolig til å gjøre også i sesongen, hvis Solskjær ikke returnerer.

TRENERE: Erling Moe, med Aalesunds Lars Bohinen etter treningskampen i Ålesund nylig. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Solskjær-erstatter Moe: Vil ikke svare på om han ønsker seg jobben

Moe forteller VG om planene, og hvorfor nettopp de fire (Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Eirik Ulland Andersen og Erling Knudtzon) er hentet inn.

Moe:

Kristoffer Haraldseid (25): – Løpssterk back, akkurat det vi trenger. Han har spilt høyere på banen tidligere, så han kan rollene. Han er sterk i kombinasjonsspillet.

Martin Bjørnbak (26): – Ledertype, en som prater og dirigerer godt. I tillegg duellsterk, og har en god høyrefot. Det trenger vi, siden motstanderne ofte prøver å låse av venstresiden vår i forsvaret.

Eirik Ulland Andersen (26): – Han skal bekle en «mellomroms-rolle», som jeg kaller det, på venstresiden. Han er god i kombinasjonsspillet, i tillegg til at han er en «poeng-spiller». Og så er det dødball-foten hans ... den holder høyt nivå.

Erling Knudtzon (30): – Veldig direkte i stilen, i motsetning til mange andre av de vi har, godt tempo, og det gjør at forskjelligheten i angrepsspillet vårt blir større.

Dette er fire spillere som Moe mener, mer eller mindre, skal gå rett inn på laget. I tillegg har klubben hentet Fredrik Sjølstad (24 år, midtbanespiller) fra Kongsvinger – og talentet Markus Eide (17) fra Bryne.

Ulland Andersen klar for Molde – sto på Solskjær-liste

Hele 13 spillere har forsvunnet, enten ved salg, utgåtte kontrakter eller utlån.

– Vi trengte å trimme stallen, vi hadde rett og slett litt for mange spillere. Så dette er et bevisst valg. Vi har gått fra 27–28 spillere i A-stallen, til noe som blir ca. 20 når sesongen starter. Stallen skal ikke være for stor, men fleksibel med flere alternativer på alle plasser likevel, sier Erling Moe.

Han sier at det skal gjøres plass til juniorer fra egen stall, hvis stallen bør kompletteres. Flere av dem trener allerede med A-laget.

– Er dere ferdighandlet, eller kommer det inn flere spillere?

– Vi skal ha inn – trolig – to spillere til, svarer Moe – og sier at av de to er i hvert fall en «offensiv».

På spørsmål om målet er å velte Rosenborg fra tronen, svarer Moe:

– Vi setter aldri en konkret målsetting i Molde. Det skal ligge i veggene der, det. Men vi skal være med å kjempe om ting, fighte, både om en god plassering i serien, komme langt i cupen – og helst komme inn i et gruppespill i Europa. Vi har en plan, og vi følger den. Ambisjonene er store, sier Erling Moe.

– Det uunngåelige spørsmålet til slutt: Hvor mye kontakt har du med Ole Gunnar Solskjær?

– Ganske mye, stort sett hver eneste dag, snakker vi sammen. Han er veldig interessert i hva vi driver med.

– Tror du han kommer tilbake til Molde til sommeren?

– Det er umulig å svare på, sier Moldes fungerende hovedtrener, Erling Moe.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder