SUKK: Jonas Hector og Mats Hummels fortviler underveis i tapet mot Nederland lørdag. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Mats Hummels oppgitt etter Tyskland-krise: – Vi blir behandlet som amatører

Tyskland-forsvarer Mats Hummels (29) føler seg urettferdig behandlet av mediene og supportere etter smellen mot Nederland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det skytes på alt og alle, og det er respektløst etter min mening. Det er ikke slik at vi lever i fortiden. Vi blir behandlet som heltidsamatører, sier Hummels ifølge avisen Der Tagesspiel.

les også

Brudd og bruduljer i Bayern

Tyskland ble fullstendig ydmyket av Nederland i 0–3-tapet i går. Det er den tredje tellende kampen på rad uten tysk nettsus. Noe som aldri har skjedd tidligere.

– Hummels er bortforklaringens far. Han tar ofte feil, sier Jan Åge Fjørtoft, tidligere proff og nå TV-ekspert i landet, til VG.

Slik herjet Nederland med Tyskland:

Trener siden 2006

Fem av de siste ni kampene har endt med tap for verdensmesterne fra 2014.

Det rettes nå spørsmål rundt fremtiden til «Bundestrainer» Joachim «Jogi» Löw som har hatt jobben helt siden august 2006. Storavisen Bild kaller situasjonen nå «Die Jogi-krise».

Tidligere kaptein Michael Ballack uttalte før fadesen i Amsterdam at han synes det var snodig at landslagssjefen fikk fortsette etter fiaskoen i VM.

PRESSET: Joachim Löw er ikke inne i sin beste periode som Tyskland-trener. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

– Jeg forstår at det er en debatt og vi må forholde oss til det. Jeg vil fokusere fullt på å forberede laget til kampen mot Frankrike, og ikke debattere i offentligheten. Men disse diskusjonene er veldig normale, sier Löw til TV-kanalen ZDF.

– Kvaliteten blant enkeltspillere er bra nok, men det er tydelig at noe fundamentalt ikke virker. De sliter veldig på spissplass og siste tredjedel. De er nede i en bølgedal nå. Det er viktig for Tyskland å unngå bortforklaringer nå, mener Rune Bratseth, tidligere mester med Werder Bremen.

les også

Tysk avis: Guardiola i alko-bråk

Löw og Merkel i trøbbel

Fjørtoft tror Löws stilling begynner å henge i en tynn tråd.

– I tysk presse er det store spørsmålet nå om hvem som mister jobben av statsminister Angela Merkel, som går mot et katastrofevalg i delstaten Bayern, og Löw først. De to viktigste jobbene i Tyskland, sier den tidligere landslagsspilleren.

– De gjorde en såpass stor evaluering etter VM og lot Löw få sitte, så jeg tror han får arbeidsro litt til. Men spørsmålene kommer jo alltids i slike perioder og man vet aldri, sier Rune Bratseth.

les også

Joachim Löw: Har 14-siders «stil-bibel»

Pluss content
les også

Skjelbred felte Bayern München i toppkampen: – Og dette er begynnelsen av oktoberfesten

Han mener at tysk fotball ikke har fulgt med i timen.

– De hang ikke med på trenden i VM. De var for opptatt av å holde på ballen, mens hurtigheten i angrepene manglet, sier Fjørtoft.

– Etter VM-fiaskoen ble det gjort en kraftig analyse. Det ble bestemt at man skulle begynne på nytt. Men spillerne, systemet treneren og, verst av alt, bortforklaringene er de samme, fortsetter «Fjøra».

TV-profilen tok et hardt oppgjør med Ødegaard-kritikerne i sommer:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder