Helten mister finalen

- Det bitreste en fotballspiller kan oppleve

(Tyskland - Sør-Korea 1-0) Først pådro Michael Ballack seg sitt andre gule kort i sluttspillet, og fire minutter senere sikret han Tyskland en plass i finalen han selv ikke får spille.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Hjemmefavoritten Sør-Korea klarte ikke å leve opp til forventningene fra millioner av koreanere som fulgte kampen. Tyskland gjorde heller ingen stor kamp, men vant til slutt fortjent.

- For noen uker siden, da vi møtte veldig gode lag i gruppespillet, regnet ikke folk med at vi overhodet skulle gå videre til cupspillet. Men i dag spilte vi veldig bra, mente Tysklands landslagssjef Rudi Völler.

Dobbeltsjanse

Det var lang tid mellom høydepunktene, men etter 74 minutters spill fikk Ballack en dobbeltmulighet inne i feltet. Først reddet Sør-Koreas keeper Woon-Jae Lee, men returen ble plassert kontant i mål og finaleplassen var sikret.

- Det er naturligvis bittert å ikke få være med på finalen. Drømmen om å få være med i en VM-finale er borte. Det er det bitreste en fotballspiller kan oppleve, innrømmet Ballack.

Fire minutter før vinnermålet felte han Chun-Soo Lee like utenfor 16-meteren og pådro seg et fortjent gult kort for å hindre en meget farlig sørkoreansk mulighet.

- Alle tyskere må ha den største respekt for det Michael gjorde i dag. Ikke bare scoret han vinnermålet i annen kamp på rad, noe som nesten er en plikt for en så god spiller, men fordi han gjorde den taktiske fellingen som var helt nødvendig for oss, selv om det kostet ham dyrt, påpekte Völler.

Gode defensivt

Tyskerne gjorde en god defensiv kamp og koreanerne kom bare til 2-3 brukbare muligheter. I løpet av seks VM-kamper har tyskerne bare sluppet inn ett mål - i uavgjort-kampen mot Irland.

Etter åtte minutters spill fikk Sør-Korea sin beste mulighet. Yong-Pyo Lee sendte i vei et skudd som hadde retning nettmaskene. Men Tysklands kaptein, Oliver Kahn, kastet seg og fikk såvidt en hånd på ballen.

- Vi er skuffet over at vi ikke skal til finale, men vi må svelge denne skuffelsen og komme tilbake. Jeg håper å bringe spillerne opp på et akseptabelt nivå igjen til lørdag slik at vi kan kjempe om tredjeplassen for vårt publikums skyld, sa Sør-Koreas landslagssjef Guus Hiddink.

Svak Klose

Favoritten Tyskland skapte til tross for seieren lite fremover. Miroslav Klose, som har scoret fem mål så langt, gjorde ingen stor kamp og ble byttet ut mot slutten.

Tyskland møter Brasil eller Tyrkia i søndagens finale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder