Staberg om omdiskutert Rosted-utvisning: – Korrekt

BEKKESTUA (VG) (Stabæk-Sarpsborg 08 3-0) Et straffespark, en touch på dommeren - og Sarpsborgs Sigurd Rosted (22) gikk raskt fra helt til synder da Sarpsborg 08 falt fra tabelltoppen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

For selvsagt ble Ohi Anthony Omoijuanfo (23) dagens mann på Nadderud, med en scoring i 1. omgang og to i andre omgang, andre gangen han scorer tre mål på bare fire serierunder.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør. Jeg har jobbet hardt. De fleste ser bare resultatene, men de har ikke sett den harde jobben jeg legger ned. Det er det bare treneren, meg og familien som ser, men det er det viktigste, sier Ohi til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Stabæk reagerer på EM-vraking: – Uforståelig

Men det var straffesituasjonen etter en halvtimes spill som ble dagens snakkis. Sigurd Rosted har vært Eliteseriens beste forsvarsspiller så langt. Men tronen står ledig igjen nå, etter at stopperen både lagde straffespark og ble utvist med en time igjen å spille på Nadderud.

Selv skjønte han ingenting av utvisningen da VG snakket med ham etter kampen.

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Rosted: – Føltes som dobbel straff

Nevnte «Ohi» kom alene med Rosted, og etter duellen dem imellom pekte dommer Tore Hansen på straffemerket. Rosted reagerte voldsomt, blant annet ved å berøre dommeren (såvidt), og dermed ble det direkte rødt kort for Rosted - før samme Ohi satte straffen i mål til 1-0 for Stabæk etter 32 minutters spill.

– Det hadde ingenting med berøringen av dommeren å gjøre. Han sa til meg at han viste meg ut fordi han mente jeg rev ned Stabæk-spilleren, sier Rosted til VG. Han var en ulykkelig mann der han sto og tok alle spørsmål som kom. Midtstopperen syntes det var tøft å ta en utvisning på noe han ikke mente var straffe.

– Det føltes som dobbel straff, sier Sarpsborg-stopperen.

– Jeg føler at Sigurd gjorde et ærlig forsøk på å ta ballen, det var ingen usportsligheter involvert, så rødt kort er vel litt strengt etter de nye reglene. Men vi burde klart å unngå tre baklengsmål likevel, sier Anders Trondsen til Eurosport.

Lest denne? Trondsen «på kollisjonskurs» med egen trener

VG snakket med tidligere toppdommeren Per Ivar Staberg, som støtter Tore Hansens avgjørelse om å vise ut Rosted. Han forklarer at de nye reglene for sesongen sier at man kan unngå utvisning dersom man gjør et ærlig forsøk på å ta ballen, men han mener det ikke er tilfelle her.

– Det er en dytt i ryggen som antakeligvis er det Tore dømmer på. Situasjonen er sånn at du kan vise spilleren ut dersom han ikke gjør noe forsøk på å ta ballen. Hadde han prøvd å takle ballen, så kunne han sluppet unna, men det er ikke tilfelle her. Derfor mener jeg Tores avgjørelse er korrekt, sier Staberg til VG.

Hat trick-Ohi hyller Vetlesen-assist

Sarpsborg 08, serieleder før kampen på Nadderud, gjorde ingen endringer etter at Rosted ble utvist, men spilte et slags 3-4-2-system. Og Stabæk tok over mye av spillet da de fikk overtall i antall spillere.

Fram til utvisningen hadde Sarpsborg 08 hatt bra kontroll på kampen. Men å jage en ledelse med en mann mindre viser seg svært ofte å være en vanskelig oppgave. De klarte å skape et par sjanser, men ikke mer. Og stadig var Stabæk frempå med småfarlige angrep.

Ohi ville hatt et straffespark til (eller kanskje to?), men så etter 73 minutter, markerte han sin gode kamp med en utsøkt lobb da han ble spilt alene med keeper Anders Kristiansen. Dermed 2-0 til Stabæk. Den nydelige assisten til 17 år gamle Hugo Vetlesen ble etter kampen hyllet av tremålsscoreren.

– Fantastisk. Jeg har sagt til Hugo at hvis han vil ut fra Norge, må han være litt spesiell og tørre slå de avgjørende pasningene. Han tar til seg råd og gir meg den fantastiske kula der. Det er Messi-Xavi-klasse over den, sier Ohi til Eurosport.

To minutter før full tid, da Sarpsborg sendte alle mann i angrep, kontret Ohi inn 3-0 ved god hjelp av Nije, og dermed tok Stabæk sin tredje trepoenger og er likt med Sarpsborg på tabellen etter fire seriekamper.

Sarpsborg fikk merke at det er annerledes å komme som serieleder, motstanderen får ekstra tenning og motivasjon.

Men utvisningen til stopper-lederen Sigurd Rosted hadde nok større betydning enn det kanskje ser ut på resultatet etter kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder