FINALEKLAR: FC København-trener Ståle Solbakken, her før Champions League-kamp mot Leicester i fjor høst, skal lede laget sitt i cupfinale mot Brøndby. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Hodebry for Solbakken før cupfinalen

Her er torsdagens oddstips

Skadefravær og svake resultater preger Ståle Solbakken (49) og hans FC København før torsdagens cupfinale mot Brøndby.

Hovedstadslaget har, for aller første gang denne sesongen, tapt to strake seriekamper: 3-2 mot Midtjylland og 3-1 mot Lyngby.

Ved første øyekast kan det derfor virke som Solbakkens menn er i svak form, men de preges nok først og fremst av at de to siste kampene har vært sportslig ubetydelige ettersom seriegullet allerede var i boks.

Sjekk ut våre utvalgte oddstips på Tipster!

Trolig er tapene, som kom midt i et svært tett kampprogram, et tegn på at absolutt alt handler om cupfinalen mot erkerival Brøndby – også kjent som «New Firm» – på Kristi himmelfartsdag.

Høyreback-problem

Mer bekymringsfullt er det nok for Solbakken at han har et stort høyreback-problem: Førstevalg Peter Ankersen er ute med et brukket bein, og hans norske reserveløsning Tom Høgli rekker ikke å bli klar til kamp.

Les også: Hareide skeptisk til Bendtners landslagsform

Dermed er det kun én kampklar høyreback igjen i troppen: 17 år gamle Mads Roerslev, som bare har trent med A-laget i halvannen uke. Solbakken utelukker ikke å bruke ham fra start, til tross for at han bare har startet én seriekamp tidligere – mot Lyngby i helgen.

– Han er absolutt en mulighet. Vi har vært i den situasjonen før. Hvis en ung spiller kommer seg gjennom en sånn finale med bravur, så har du en ekstra spiller fremover. Men du kan også få en spiller mindre, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

Husk å følge VGs oddstipsside Tipster på Facebook og Twitter.

Han innrømmer at han ikke føler seg sikker på om Roerslev er klar for å spille en så viktig kamp, men påpeker at han ikke ville tatt ham ut i troppen hvis han ikke var aktuell for startoppstillingen. Samtidig understreker Solbakken at han har flere alternativer.

– Nicolai Boilesen (venstreback) er tilgjengelig, og vi har midtbanespillere som kan spille i den posisjonen. Et formasjonsbytte er også en mulighet.

Slik hylles Solbakken etter seriegullet:

VGs tips: FCK-seier

FC København blir torsdag ettermiddag det første laget som spiller i fire strake danske cupfinaler. Vinner de, blir de det første laget som vinner tre strake «pokalfinaler».

På motsatt banehalvdel står Brøndby, som har tapt fire seriekamper på rad, men som i likhet med FCK har lite å spille for i serien. Brøndby-spiller Johan Larsson sier at en slik tapsrekke ikke er «klubben verdig», men han bekymrer seg ikke for tapene likevel.

På fire Superliga-møter denne sesongen har København vunnet to, mens to har endt uavgjort, og alle har vært jevnspilte kamper. Solbakkens menn skal være to hakk for store for Brøndby, men finaler og rivaloppgjør lever ofte sitt eget liv, noe som trolig er grunnen til at oddsen på FCK-seier ligger på 1,75.

Vi tror uansett at København trekker det lengste strået, for Solbakken vet alt om hvordan man håndterer slike cupoppgjør etter å ha smakt på Champions League og Europa League tidligere i sesongen. Vårt tips er derfor København-seier til 1,75 i odds. Spillestopp er klokken 16.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder