STORTALENT: Her forsøker Vikings Valon Berisha å lure KIL-keeper Tobias Holmen Johansen under gårsdagens eliteseriekamp. Berisha kom ikke på scoringslisten, men Viking vant 3-1 i Kongsvingers foreløpige avskjed med den øverste divisjonen Foto: Scanpix

STORTALENT: Her forsøker Vikings Valon Berisha å lure KIL-keeper Tobias Holmen Johansen under gårsdagens eliteseriekamp. Berisha kom ikke på scoringslisten, men Viking vant 3-1 i Kongsvingers foreløpige avskjed med den øverste divisjonen Foto: Scanpix

Hareide: - Berisha kan bli den nye Roar Strand

STAVANGER (VG Nett) (Viking - Kongsvinger 3-1) Valon Berisha (17) imponerte både publikum og trener Åge Hareide mot Kongsvinger. Hareide mener talentet kan bli like viktig for eliteserien som Roar Strand (40) har vært i en årrekke.

  • Øyvind Knoph Askeland
  • Morten Ulekleiv
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
Valon Berisha

17 år gamle Berisha gjorde en meget god figur da han for tredje kamp på rad fikk plass i førsteelleveren til Viking. Med finter og dragninger lurte han Kongsvinger-forsvaret flere ganger.

VG LIVE: Se Berisha rundlure KIL-forsvaret

Etter kampen var ikke Hareide redd for å skryte av stortalentet som har blitt holdt under oppsikt av klubber som Chelsea og Manchester City.

- Jeg er ikke i tvil om at Berisha kan bli den nye Roar Strand. Når han spiller med skuldrende ned, er han enormt god og det er helt klart mulig for ham å være med å prege norsk fotball fremover, sier Hareide.

VGTV: Se Roar Strand bli hyllet her!

Les også: Hareide om skandalene: - Det har vært mye bråk

Berisha selv er klar på at han ønsker å være med å kjempe om en fast plass på laget.

- Mitt eget mål for neste sesong er å spille fast. I dag spilte jeg med mye selvtillit og viste at jeg kan prestere - også på det øverste nivået, sier talentet til VG Nett.

TIDLIG GOD: Valon Berisha kom til Viking i 2008, men imponerte allerede i en alder av 6-7 år i moderklubben Egersund IK. Foto: Scanpix

I forrige runde satte 17-åringen sitt første eliteseriemål i kampen mot Lillestrøm - en perle av et mål.

- Lover godt for fremtiden

Også Hareide mener at Berisha kan være med å kjempe om en plass i startelleveren.

- Han vil måtte spille godt for en plass blant de elleve på banen. Vi har nå mange talenter i klubben og det er fantastisk å se at vi kan stille med fire tenåringer i troppen, slik vi gjør mot Kongsvinger. Det lover godt for fremtiden, sier Viking-treneren.

Berisha er født i Sverige, men har vokst opp i Egersund hvor han startet sin fotballkarriere i Egersund IK.

- Allerede da han var seks-syv år gammel så folk her i klubben at det var noe helt spesielt med han, forteller A-lagstrener Jone Mathisen til VG Nett.

- Den mest spennende fotballspilleren jeg har sett

Han trente også selv 17-åringen fra 2006-2008 og kan nesten ikke få fullrost ham nok.

- Han er den mest spennende fotballspilleren jeg noen gang har sett. Han har både teknikk, fart og styrke og har et internasjonalt driv med ballen, sier Mathisen.

- Han kan nå så langt han selv vil, sier Egersund-treneren.

PS! Valon Berisha har en ett år yngre bror som heter Veton. Han er også regnet for å være et stort fotballtalent og signerte med Viking i fjor. Også han har kamper for aldersbestemte landslag i Norge og har og vært i kikkerten til Manchester City.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder