PÅ VE VEKK: Alberto Aquilani slo aldri til i Liverpool. Foto: PA

Hodgson vil leie ut kostbart fiaskokjøp

Rådyre Alberto Aquilani figurerer ikke i Roy Hodgsons førstelagsplaner. Det går mot utlån til italiensk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Liverpool-manager Rafael Benitez la hele 20 millioner pund på bordet da de hentet Aquilani fra Roma sist sesong.

Midtbanespilleren har overhodet ikke fungert på Anfield. De to første månedene var han skadd og senere er det bare blitt 26 A-kamper uten særlig suksess. Det står ikke i stil til sparkede Benitez' visjoner om å erstatte Xabi Alonso (nå Real Madrid) med den italienske spilleren.

26-åringen var ikke med i Liverpools tropp til europaligakvalifiseringen mot Trabzonspor torsdag (1-0).

VG Nett-leser:- Hadde jeg vært kjøper her hadde ikke jeg tilbudt over £10m for en spiller som er kronisk skadet og presterer på det nivået han har gjort etter sommeren, det er nå helt sikkert.Diskuter her.

- For øyeblikket vurderer vi et utlån til en italiensk klubb, men ingenting er bestemt. Jeg ønsket ikke å bruke ham mot Trabzonspor med tanke på at en låneavtale kan komme i havn. For Aquilani er det viktig at han får spille regelmessig i år, hver eneste uke og som den første som blir tatt ut på laget, sier Liverpool-manager Roy Hodgson.

Den tidligere Viking-treneren arbeider intenst med å rette opp problemene på Anfield.

- Jeg kan ikke love ham førstelagsfotball her og en overgang til Italia kan hjelpe ham. Det er absolutt det han trenger. for det vil ta vare på spillerens verdi. Når han kommer tilbake til Liverpool, vil vi se den Aquilani som vi så før vi kjøpte ham og han ble skadd, sier Hodgson.

Liverpool spilte med et redusert lag mot Trabzonspor torsdag kveld, men Ryan Babel fikset 1-0-seier. Fernando Torres spilte 2. omgang. Det var viktig å få testet spanjolen foran stormøtet med Manchester City mandag.

Steven Gerrard ble hvilt mot tyrkerne. Han går rett inn på laget mot City. Tilbake er også trolig Javier Mascherano, argentineren som ønsker seg vekk fra England. En skade holdt midtbaneankeret ut torsdag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder