SCORET TO: Her scorer Marcus Pedersen sitt andre mål i Vålerengas 3-1-seier mot Stabæk. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

Påtalenemnda skal se på Pedersens «sex-gest»

(VG Nett) Påtalenemnda i Norges Fotballforbund kommer til å se på Marcus Pedersens feiring etter hans andre scoring på Nadderud i går.

Artikkelen er over syv år gammel

- Jeg har fått med meg feiringen, ja. Vi har bedt NFF be klubbene og spilleren om en uttalelse, så kommer vi til å se på det, sier Knut Fure i påtalenemnda til VG Nett.

Marcus Pedersen startet på benken for Vålerenga i gårsdagens oppgjør mot Stabæk, men da spissen varmet opp i pausen ble Stabæk-fansen ufine mot Pedersen. Tilropene mot VIFs tomålsscorer fortsatte utover i andre omgang, og da Pedersen scoret sitt andre mål svarte han med å gi hjemmefansen en «sex-gest».

Leder i doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund, Sven Olav Larsen, ønsker ikke å si noe om hvilke straffer Pedersen kan vente seg.

- Først må vi få en sak fra påtalenemnda. Om de mener det er en sak, må vi se på det, gjør de ikke det, kan ikke vi foreta oss noe, sier han.

Marcus Pedersen selv fortalte til VG Nett at det ikke var noe vondt ment med obskøne gesten.

- Jeg bare svarte dem, på en måte. Hjemmefansen sa mye dritt til meg da jeg varmet opp, og da tenkte jeg at nå skal jeg gi de litt tilbake.

- Jeg har ikke opplevd lignende i Norge før, sier han.

Steffen Iversen fikk tidligere denne måneden en bot på 7500 kroner for å ha vist fingeren til Vålerenga-fansen.

- Jeg frykter ikke noen reaksjon, sier Pedersen, og får støtte av trener Martin Andresen:

- Slik jeg forstod det var det Stabæk-supporterne som bør tenke seg om hvordan man oppfører seg i hovedsak.

PS! For tre uker siden ble Marcus Pedersen ilagt én kamps karantene av Vålerenga etter å ha vært på byen i forkant av kampen mot Aalesund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder