BRANNSEIER: Aalesunds Michael Barrantes Rojas (t.v.) i kamp med Branns Rodolph Austin i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann stadion søndag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix/ Marit Hommedal

«Bentley» sikret femte hjemmeseier på rad

BRANN STADION(VG Nett) (Brann-Aafk 2-1) Ikke siden gull-året 2007 har Brann vært bedre hjemme enn det de er i øyeblikket. En stupheading fra «Bentley» sikret Branns femte hjemmeseier på rad.

  • Chris Ronald Hermansen

Artikkelen er over syv år gammel

Som i alle andre elite- og førstedivisjonskamper, ble det før avspark gjennomført ett minutts stillhet for å markere at det i dag er ett år siden terrorangrepene rammet Norge.

Kampen var ikke mer enn tre minutter gammel før vi fikk den første målsjansen. Chukwuma «Bentley» Akabueze drev oppover venstrekanten i fint driv, og i blindsonen hans kom Erdin Demir i et forrykende tempo på overlapp.

«Bentley» slapp ballen videre på nøyaktig riktig tidspunkt, og Demir slo presist inn i midten av boksen. Der ventet ingen andre enn Jonatan Tollås Nation, som komfortabelt kunne klarere.

VG LIVE: Les fyldig referat fra kampen her

Ny Austin-kanon

Omgangen sett under ett var langt fra noe fyrverkeri. Klokken viste 16 minutter før vi fikk den første avslutningen på mål.

Begge lag viste tidvis godt oppbyggende spill, men det lyktes ingen å bryte helt gjennom. Men det var før Rodolph Austin fikk ballen i det 35. minutt.

Sten Grytebust hadde akkurat snappet et frispark i feltet, og ville sette i gang raskt mot Barrantes. Pasningen ble for upresis, og havnet rett i beina på Austin.

Jamaicaneren tittet raskt opp, og registrerte at Aalesund-keeperen befant seg langt utenfor buret. Grytebust så først ut til å ha god kontroll på forsøket, men ballen endt likevel i mål til sist.

Nesten-utligning

Like før pausen var Michael Barrantes svært nære å utligne. Christian Myklebust innlegg fant den dribleglade midtbaneeleganten inne i feltet, men Leciejewski vartet opp med en imponerende reaksjonsredning på headingen til Barrantes.

Hjemmelaget gikk i garderoben med ledelsen til pause.

Etter hvilen tok det generelle tempoet i kampen seg først opp, men de store mulighetene uteble.

I det 81. minutt ble det imidlertid betraktelig hetere på tribunene. Innbytter Lars Fuhre fikk ballen på venstrekanten, og smalt til mot lengste stolpe.

På veien gikk ballen innom Brann-kaptein Markus Jonsson, og endret retning. Leciejewski var etter den, en kunne ikke forhindre balanse i regnskapet.

«Bentley-magi»

Stillingen så ut til å stå seg, men så fikk Amin Askar ballen på venstrekanten. Innlegget hans var presist, og inne i feltet kunne «Bentley» i ensom majestet seile gjennom luften og stupheade ballen i lengste hjørne.

Med headingen sin sendte han hjemmelaget opp på en åttendeplass i årets eliteserie, og passerte dermed Aalesund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder