TV 2 har lagt VM-kabalen

TV 2 har nå bestemt seg for hvilke VM-kamper de skal sende på hovedkanalen og hvilke som skal gå på TV 2 Sport.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Se skreddersydd, oppdatert TV-oversikt her:

kabel-TV fra Canal Digitalkabel-TV fra Getparabol fra Canal Digitalparabol fra ViasatTV-antenne og RiksTV-boksbredbånds-TV fra Altibox

Vi er nå inne i den siste runden i gruppespillet, der to og to kamper går samtidig. Viasat har for lenge siden bestemt hvilke av sine kamper de skal sende på hovedkanalen, og hvilken kamp som skal gå samtidig på betalingskanal. TV 2 ventet i det lengste med å bestemme dette.

Men nå er det klart, og her er fasiten for de aktuelle kampene:

Tirsdag 22. juni kl. 16:
Frankrike-Sør-Afrika på TV 2
Mexico-Uruguay på TV 2 Sport

Onsdag 23. juni kl. 20.30:
Ghana-Tyskland på TV 2
Australia-Serbia på TV 2 Sport

Torsdag 24. juni kl. 20.30:
Danmark-Japan på TV 2
Kamerun-Nederland på TV 2 Sport

Fredag 25. juni kl. 20.30:
Chile-Spania på TV 2
Sveits-Honduras på TV 2 Sport

De norske VM-rettighetene deles mellom TV 2 og Viasat. TV 2 sender nesten alle sine kamper direkte på hovedkanalen.
Viasat sender halvparten av sine kamper på Viasat 4 og halvparten på betalingskanalen Viasat Fotball.

Men det betyr ikke nødvendigvis at en firedel av VM-kampene er låst inne på betalingskanaler! Med kreativ bruk av repriser og svenske TV-kanaler har de aller fleste av oss tilgang til mer VM-fotball enn vi kommer til å rekke å se uansett.

Hvor mange kamper du kan få inn, og hvor mange kamper du må betale for, avhenger av hvordan du får inn dine TV-signaler.

Tvilling-kamper

Mest trøbbel oppstår i siste runde i gruppespillet, når to og to kamper går samtidig. De fleste av oss vil ha tilgang til minst én av disse kampene direkte, uten å betale ekstra. Men hvis du insisterer på å se den andre kampen, altså den kampen TV-kanalene regner som minst interessant, kan du få problemer.

Repriser

TV 2 sender alle Viasats kamper forsinket senere på kvelden. Så hvis du greier å lukke verden ute, kan du beholde spenningen og se absolutt hele VM på TV 2.

På samme måte vil også Viasat sende alle TV 2s kamper forsinket.

Svenske kanaler

I Sverige deler SVT og TV4 rettighetene. Praktisk talt samtlige kamper vil gå gratis på SVT1, SVT2 eller TV4. Mange nordmenn får inn disse kanalene - enten i grunnpakke eller som tilvalg.

Danske kanaler

TV2 Danmark sender mange av Viasat Fotballs kamper. For kabelkunder er dette en billig løsning - hvis du orker danske kommentatorer i halvfems minutter, da.

HD-kvalitet

Hele fotball-VM produseres og sendes i HD-kvalitet, altså høyere kvalitet enn vanlige TV-sendinger.

Du trenger HD-klar TV, HD-klar digitalboks og HDMI-kabel mellom boksen og TV-en.

TV 2 sender alle kampene - inkludert reprisene - i HD-kvalitet. Men du må ha RiksTV, Altibox, parabol eller kabel-TV fra Get for å se det. Canal Digital sender ikke TV 2 HD på sitt kabelnett.

Viasat sender hele VM i HD, men det koster ekstra. Kanalene Viasat 4 og Viasat Fotball sender bare i vanlig kvalitet, mens betalingskanalen Viasat Sport HD sender kampene parallelt i HD-kvalitet. Denne kanalen er tilvalgskanal hos Viasat, Get og Altibox.

SVT har også en HD-kanal. Den ligger i grunnpakken hos Altibox, mens den er tilvalg i Get og Canal Digitals kabelnett.

På hytta?

Hvis du har TV-antenne og RiksTV-boks på hytta, kunne du i fjor sommer se TV 2 gratis. Husk at TV 2 nå har blitt en betalingskanal.

Tilbringer du sommeren i Sverige, eller i nærheten av Sverige, kan du kanskje ta inn svenske sendinger - gratis. Langs Østfold-kysten går grensen omtrent ved Rygge, litt avhengig av terrenget. I grensetraktene ved Kongsvinger er det også gode muligheter.

Gå opp på taket, vri antennen mot landet der i øst, og prøv et nytt kanalsøk. Oversikt over dekning og sendere finner du på nettsiden

boxer.se.

I båt? Campingvogn?

Vær oppmerksom på to litt uvanlige måter å ta inn TV på:

MiniTV er navnet på et system for små, håndholdte TV-er. Sendingene er bare på prøvestadiet, og dekningen er begrenset til Stor-Oslo og Oslofjorden nord for omtrent Tønsberg. Men her får du TV 2 aldeles gratis.

Web-TV er et annet alternativ. Både TV 2 og Viasat vil ha et fullverdig VM-tilbud på web.

Mobilt bredbånd fra Ice har dekning langt til havs, og fungerer i hele Skandinavia uten at det koster ekstra. Men på grunn av rettighetsavtaler vil du bare kunne se fotball-VM så lenge du befinner deg i norsk farvann!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder