KRITISK TIL SIEM: Egil Olsen reagerer på at det snakkes om åpenhet i NFF, men at det ikke praktiseres. Her er han før en kvalikkamp mot Kypros. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Bråket på fotballtinget: Drillo mener Kjetil Siem bør gå

ULLEVAAL (VG) Det stormer rundt Kjetil Siem. Nå kaster
tidligere landslagssjef Egil Olsen seg på debatten. Han ber NFFs generalsekretær gå av.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg synes han bør gå, sier Drillo til VG.

Han skulle egentlig ha en rolig helg på fjellet, men 73-åringen vil ikke lenger sitte stille og se på maktkampen som utspiller seg på Ullevaal Stadion.

Mens norsk fotballs øverste organ Forbundstinget holdes på nasjonalarenaen, snakker VG med den pensjonerte landslagssjefen over telefon fra Ullevaal-korridorene.

Han mener det er best for norsk fotball at Siem trekker seg nå.

Kjetil Siem reagerer slik på Drillos råd om at han bør gi seg som generalsekretær i NFF.

– Jeg er ansatt av styret, så spørsmål om ansettelsesforholdet mitt må rettes til styret.

– Hva tenker du om all kritikken som har kommet mot deg fra ulike hold nå?

– Du må alltid prøve å ta det til etterretning det som kommer. Noe er helt sikkert berettiget, noe er helt sikkert misforstått – eller det har i hvert fall nyanser. Sånn er hverdagen i fotball, svarer Siem.

Drillo har lest VGs artikkelserie om ressursbruken i Norges Fotballforbund, og det han reagerer på er ikke først og fremst pengebruken – men forskjellen på liv og lære.

Les også: NFF-direktør langer ut mot fotballtopper

Han må «smile litt» av at det snakkes så mye om åpenhet. 73-åringen drar nok en gang opp sin egen sak som et eksempel:

– Styret fant ut at Hallén og Siem satt på pressekonferansen og ikke snakket sant. Hvis styret hadde tatt affære, så måtte de ha gått på én times varsel. Det hadde vært en fordel for norsk fotball, sier Drillo til VG lørdag ettermiddag.

Styremedlem om e-post: – Uakseptabelt

– Her er det en generalsekretær og president som gjør ting de ikke har dekning for, og et tafatt styre som ikke har bein nesa til å gjøre noe med det – og så snakker de om åpenhet..

– Det med åpenhet, får meg til å smile litt. Men jeg er egentlig mer opptatt av anstendighet og integritet, sier han.

– Hva tenker du om Siem nå? Mener du at han bør gå?

– Jeg synes det.

– Kan du utdype hvorfor du mener det?

– Begrunnelsen jeg har kommet med er god nok. Men det er jo en del ting som har skjedd, sier han.

– Hva tenker du om bråket på toppen av norsk fotball nå?

– Det er trist. Og for ikke bare å snakke om meg selv: Det er en del andre som fikk fyken på verst mulig måte. Å behandle folk på den måte, som Ola By Rise og ikke minst Roar Robinson, det henger nesten ikke på greip. Det er gjort veldig mye rart.

– Ikke sant

Forholdet mellom NFF-toppene og Egil Olsen kjølnet etter at Drillo høsten 2013 overraskende fikk sparken som landslagssjef da to kvalik-kamper til VM 2014 gjensto.

– Jeg ser at det er stort fokus på åpenhet, og det har jeg en god del erfaringen med da jeg fikk sparken og det bråket som skjedde etter det. Jeg sendte e-post med fem enkle spørsmål til samtlige styremedlemmer. Ingen gadd å svare. Men cirka halvannet år etterpå fikk jeg besøk av et styremedlem med dårlig samvittighet, foreller Drillo.

Drillo fortsetter:

Foto: ,

– Det Siem og Hallén sa på pressekonferansen, at det var fordi et enstemmig styre mente Per-Mathias Høgmo hadde større sjanse til å slå Island og Slovenia, det var ikke sant, sa styremedlemmet. At et enstemmig styre sa at det skulle skje med øyeblikkelig virking, der er heller ikke sant, forteller Drillo.

Han har aldri klart å bli helt ferdig med saken, og i sommer stusset han over Hallén-uttalelser i Sogn Avis.

– I forbindelse med at Hallén giftet seg, ble han intervjuet av Sogn Avis. Han fikk samme spørsmål. Der sa han blant annet at «det hastet mer enn det kunne se ut som» og at «Per-Mathias trengte all den tiden han kunne få». Det var noe helt annet enn han svarte på pressekonferansen, forteller Drillo.

Les også: Her er det nye seriesystemet

Siem ble en skyteskivene for vreden da kona til Drillo Sigrun Vedelden i et brev til VG gikk til angrep mot det hun mener var uærligoppførsel fra ledelsen i Norges fotballforbund.

«Generalsekretæren (Kjetil Siem, journ.anm.) antydet til og med overfor Egil at han på pressekonferansen selv skulle meddele at det var hans egen idé å gå av som landslagstrener umiddelbart», skrev Drillos kone i brevet.

Det ble en dramatisk dag på forbundstinget, men generalsekretær Kjetil Siem sa seg fornøyd da det var over.

– Jeg er fornøyd med dagen. Og jeg skjønner at Egil ikke kommer over måten det skjedde på den gangen. Men han er ansatt av forbundsstyret og ikke av meg.

– Er dette et sår som aldri vil gro?

– Ja, og det kommer stadig tilbake. Det er mange trenere som har sluttet rundt omkring, men noe er vondere enn andre. Og for meg også er den veldig vond. Jeg har fortsatt støvlene hans stående på kontoret, og jeg kommer aldri til å slutte å beundre ham. Men jeg er klar over det at han likte veldig dårlig det som skjedde da, selv om han har sagt at han er ferdig med det, så skjønner jeg at han ikke er det.

På Forbundstinget lørdag ble det drama da det ble kjent at Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling, hadde skjelt ut visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og Vålerenga-direktør Stig-Ove Sandnes i en e-post, noe Dagbladet meldte først.

– Dette kjenner jeg ikke godt nok. Men jeg skjønner ikke hva Bjarne Berntsen har gjort som er så kritikkverdig, sier Drillo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder