EN LITEN BIT ITALIA: Zlatan Ibrahimovic ankommer den svenske treningen på stadion i Toulouse i ettermiddag. Foto: Antonio Calanni Ap

Kommende Chelsea-sjef spår
Zlatan-suksess i England

Conte til VG: – Såpass fantastisk at han kan spille i hvilken som helst liga

TOULOUSE (VG) Italia-sjef Antonio Conte innrømmer
at laget må forberede seg spesielt på Zlatan Ibrahimovic (34) - og kanskje skaper supersvensken hodebry også i hans neste jobb.

  • Øyvind Brenne
Publisert:

På VGs spørsmål på pressekonferansen dagen før Italia – Sverige delte den svartkledde treneren sine tanker om sommerens store overgangstema: Motstanderspiss Zlatan Ibrahimovics fremtid.

– Jeg ser ingen anledning for hvorfor han ikke skal gjøre det bra i England. Han kan utgjøre forskjellen for et lag, sier Conte, vel vitende om at spissen scoret 122 mål på 219 kamper i sin tid i Serie A.

Etter EM tar italieneren over Chelsea, som ikke har vært særlig linket til supersvensken. De fleste mener det står mellom rivalen Manchester United og spill i en ikke-europeisk liga som USA, Kina eller Qatar.

– Sverige er et ganske bra lag, med én superstjerne. Og han er såpass fantastisk at han kan spille i hvilken liga som helst, fortsetter Conte til VG.

Buffon hyller Zlatan

Ved siden av treneren: Gianluigi Buffon. Keeperkjempen oser autoritet. Med høy og tydelig stemme svarer han utdypende på alle spørsmål, og når svenske Aftonbladet spør om relasjonen med Zlatan, smiler Juventus-keeperen:

– Vi kjenner til ham, han er en av få store superstjerner, som kan gjøre en forskjell. Sverige er ikke et enmannslag, de har andre bra spillere også, men han er en superstjerne som Sverige ikke har flere av. For meg og mitt forsvar blir det et problem vi må håndtere, sier Buffon, også han i svart skjorte.

Fått med deg? Slik ser du EM på TV

Buffon mener den eneste likheten med årets mannskap og det som vant 2006-VM i Tyskland er 2-0-seier i åpningskampen, og forklarer at den andre kampen alltid har vært problematisk for Italia i mesterskap. Hans analyse før møtet med Sverige er enkel, og kanskje også preget av opplevelsene i kvalifiseringen til EM, hvor Norge ble slått 2-0 borte og 2-1 hjemme:

– Spiller man fantastisk mot de nordiske lagene så vinner man, spiller man ok så blir det uavgjort, hvis man ikke spiller bra så blir det tap. Så vi må passe oss.

VG I TOULOUSE: Øyvind Brenne dekker EM for VG.

Man skulle tro at det meste ville handle om Zlatan dagen før Italia-kampen. Men faktisk var stjernespissen knapt tema da Sverige holdt sin pressekonferanse. Og selv fikk kapteinen mediefri – Kim Källström snakket på vegne av laget i stedet – og alt Zlatan selv meldte dagen før match var følgende i sin app:

– Italia er mitt andre hjem. Vi må ha tro på oss selv og våge. Det blir en «grym» match å spille.

Oppvask: Leste du om Sverige-backens forklaringer etter EM-åpningen?

Forstyrres ikke

Landslagssjef Erik Hamrén sa minst mulig om hvem han tenkte å sende på banen ved siden av Zlatan, selv om svenske medier spekulerer på at John Guidetti får sjansen. Guidetti og Emil Forsberg var for øvrig de to eneste spillerne utenom Zlatan som Antionio Conte nevnte på sin pressekonferanse.

Helt til slutt spurte imidlertid en italiensk journalist om det er ødeleggende for konsentrasjonen at Zlatan ikke har annonsert ny arbeidsgiver etter EM.

– Det forstyrrer oss ikke. Det er vi vant med, både fra klubblag og landslag. Det er alltid mange rykter, spesielt når en stor spiller som Ibrahimovic er involvert, svarte Erik Hamrén, som så tok laget sitt utpå gresset i Toulouse.

I morgen står de ovenfor et italiensk lag som så sterke ut da Belgia ble slått 2-0. Trolig må Sverige vinne enten mot Italia eller Belgia for å få videre i EM. Kampstart i morgen er klokken 15 – NRK 1 sender oppgjøret.

Kommentar: Frankrike - et trygt ferieland i sommer?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder