Partyfikserne Vardy og Sturridge reddet England fra fiasko

Liverpools superinnbytter takket Hodgson og Gud for vinnermålet

Coleman: – Har ikke følt meg så skuffet så mange ganger i karrieren

LENS/OSLO (VG) (England - Wales 2-1) Gareth Bale (26) sendte Wales til himmels – og Roy Hodgson (68) på vei ut døra. Da England-sjefen trengte et party, slapp han til Jamie Vardy (26) og Daniel Sturridge (26).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er en herlig følelse. Utrolig. Jeg takker sjefen for å få sjansen og Gud for at han lar meg score. Atsmofæren er flott og samholdet mellom de to nasjonene her nede er utrolig, sier Sturridge ifølge BBC.

Leicester-spiss Vardy og Liverpool-angriper Sturridge hadde sittet trippende på England-benken i 135 minutter da de fikk oppdraget med å redde England fra en nasjonal flause.

VG LIVE: Les fyldig kampreferat her!

De to snudde fra 0-1 til 2-1, og sørget for at nervøse og skuffede engelskmenn til slutt kunne slå seg på brystet og feire en trepoenger som langt på vei betyr avansement i EM. Det tok litt av på Stade Bollaert-Delelis i Lens.

– Alle vil spille fra start, men vi er sammen om dette. Når du kommer inn fra benken vil du bidra, og heldigvis klarte jeg det, sier Vardy.

Voldsom feiring

Vardy og Sturridge kastet seg om halsen på hverandre, og kaptein Wayne Rooney kostet på seg et lurt smil. Aaron Ramsey forsøkte å gjemme ansiktet i Wales-drakten.

– En stor skuffelse, men jeg er stolt av alle. Alle ga alt. Vi får ikke gjort mer enn det. Turneringen er ikke over, sier Gareth Bale.

– Jeg har ikke følt meg så skuffet så mange ganger i karrieren, sier Chris Coleman på pressekonferansen og svarer «jeg må si det» på spørsmål om dette er et av karrierens tyngste øyeblikk.

– Når du kommer så nærme, så må jeg være ærlig å si det. Vi gjorde alt vi kunne, og selv etter utligningen følte jeg at det kunne gå. De presset og presset, men vi ble ikke strukket skikkelig.

Kollega Hodgson ofret svake Harry Kane og enda svakere Raheem Sterling, og kastet innpå partyfikserne Daniel Sturridge og Jamie Vardy.

Det var lurt.

Vardy, med 24 mål på 36 Premier League-kamper og et eventyr av et ligagull i lommen, brukte bare ti minutter. Han fikk ballen fra en desorientert Ashley Williams, snudde seg kjapt – og så var Vardy-festen i gang.

Det var på tide, for Gareth Bale hadde helt andre planer for kvelden.

På overtid sørget Daniel Sturridge for at festen ble fullkommen. Han avsluttet frekt i nærmeste, og en skuffet Gareth Bale tørket svetten i Lens.

I første omgang skrittet Bale opp bakover, stilte seg opp, pustet dypt – og sendte i vei en frispark-kule som traff hele England midt i magen.

Uheldigvis for Joe Hart fikk han bare noen fingre på ballen, og brått og brutalt fikk engelskmennene «den følelsen» igjen. Et klassefrispark, med innlagt dupp, men England-keeper Hart skal få problemer med å bortforklare den.

«England going home, you’re going home», ljomet det fra den røde veggen på Stade-Bollaert-Delelis i Lens.

Bale hadde da løpt som enn villmann og kastet seg ned foran den engelske supportere.

Real Madrid-stjerne «plagierte» sitt eget produkt fra Slovakia-kampen, og ble den tredje i EM-historien til å score på to direktefrispark i ett og samme mesterskap. Bare Michel Platini (1984) og Thomas Hässler (1992) har klart det før.

VG i FRANKRIKE: Reporter Sindre Øgar og fotograf Bjørn S. Delebekk på Stade Bollaert-Delelis i Lens.

– Hart skal ta den. Uansett om det er et godt skudd, du skal ha god nok tid til å ta den, sier VG-journalist og kommentator Knut Espen Svegaarden i VGTVs EM-studio.

– Det er keepertabbe. Vi snakket om at han har vært god, men så slipper han inn den her altså, sier Morten Langli.

England gjorde som mot Russland, var dominerende og viste tidlig hvem som var storebror i «Battle of Britan». Men som så ofte før med England i store mesterskap: Det skjedde litt for lite. Ballen kom ikke frem, det stoppet opp – og det ble sjelden farlig.

Raheem Sterling skulle riktignok gitt England ledelsen, men avslutningsferdighetene strakk ikke til.

VG+: Norges EM-tropp fra 2000 - dette gjør de i dag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder