«Jeg føler jeg har drevet med førstehjelp. Så blir jeg anklaget for overfall.»

SNAKKET UT: Haugesunds Jostein Grindhaug fortalte sin versjon om samarbeidet med Mark Dempsey en time etter FKHs seier mot Viking på hjemmebane. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Grindhaug: Ser fortsatt på Dempsey som en venn

HAUGESUND (VG) Jostein Grindhaug sier kritikken fra Mark Dempsey er det verste han har opplevd som fotballmann, men lover likevel en klem til briten etter kritikken.

  • Øyvind Jacobsen
  • Hans-Kristian Rangnes

Artikkelen er over tre år gammel

Bare én time etter at spillere, supportere og resten av klubben feiret en knusende 4-1-seier mot lokalrivalen Viking, senket alvoret seg over Haugesund stadion igjen.

Jostein Grindhaug, klubblegenden, var tilbake i byen etter å ha fått knusende kritikk fra Mark Dempsey for måten han hadde vært sjef på, da briten følte han måtte levere oppsigelse, og fikk denne akseptert på dagen torsdag.

Imøtegikk kritikken

Da oppsigelsen og så den voldsomme kritikken fra Dempsey kom, satt Grindhaug med familien på ferie på Kypros. Han har holdt seg unna mediene fram til lørdag etter kampen. Da han først snakket, gikk han imidlertid aldri rundt grøten - for å si det mildt. Det var Grindhaug som fotball-Norge har lært å kjenne ham. Direkte, ærlig og følsom.

– Jeg føler jeg har drevet med førstehjelp. Så blir jeg anklaget for overfall.

Slik beskriver Grindhaug til VG hvordan han føler exiten til Dempsey har blitt for hans egen del.

Den tidligere spilleren, hovedtreneren og nå «Leder A-lag» imøtegikk kritikken til Dempsey punkt etter punkt:

– Jeg blandet meg aldri inn i laguttak. Jeg deltok ikke på et eneste spillermøte, og var ikke med på en eneste bortekamp.

– Ja, jeg blandet meg inn i arbeidet med å finne en assistenttrener, men hvis ikke hadde jeg ikke gjort jobben min. Jeg dikterte aldri, vi kom sammen fram til at Andrea Loberto var den beste kandidaten.

– Arbeidsfordelingen har vært klar fra dag 1. Det har både «Demps» og Andrea vist forståelse for.

OPP OG NED: Jostein Grindhaug sier Mark Dempsey var svært følelsesladd i stilen sin. – Det var utfordrende for klubben, men også Mark selv, sier Grindhaug. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

LES OGSÅ: Scheie om Dempsey-avgangen: Trist for Haugesund

Isfront én måned

Grindhaug innrømmet imidlertid at det hadde vært mangel på kommunikasjon. Den siste måneden. En slags isfront. Etter et møte om bruk av rekruttspillere i 3.divisjon.

– For meg er det en liten sak. Dempsey vet hvordan jeg tenkte som hovedtrener rundt dette. Jeg så på 3.divisjon som en viktig kamparena, men jeg fikk en god forklaring fra Mark og Andrea, og viste forståelse for deres argumenter. For meg var dette en svært liten sak, men det ble bråk dagen etter også.

Grindhaug forteller at han da måtte gå imellom Dempsey og rekruttlagets trener Espen Bull-Tornøe dagen etter da sistnevnte spurte om hvilke spillere han skulle få bruke neste kamp.

– Slik var Mark. Det var veldig mye opp og ned. Mye energi. Mye følelser. Vi ble advart mot hans stil av flere, og var usikre underveis på ham også, men for Marks del ville vi så gjerne få det til. Jeg forstår at klubben synes det er nok nå. Jeg gjør det, sier Grindhaug etter å ha tenkt litt på saken.

LES OGSÅ: Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

Venner

Eventuelle faglige uenighetene takler FKH-legenden å ha hatt med Dempsey, men å bli gjort til hovedgrunnen til hans avskjed, og å få høre at de to ikke var venner, var verre å takle.

– Jeg synes det er urettferdig at jeg får skylden. Det er vondt, det er tirst, det er skuffende og jeg blir også forbannet. Samtidig tror jeg det er tilfeldig at det er jeg som får høre det når han forteller sin versjon i mediene, sier Grindhaug, som likevel fortsatt ser på Dempsey som en venn.

– Det er mulig jeg har vært stokk, stein dum. Jeg har sett på ham som en venn, og jeg ser på ham som en venn ennå. Jeg skulle gjerne gitt ham en bamseklem i garderoben i dag for det arbeidet han har gjort, men jeg skulle også gitt ham en klem om jeg så ham i morgen. Vi to har vært på skiferie sammen, vi har vært på guttetur i Barcelona. Jeg har hatt familiemedlemmer av ham på overnattingsbesøk. Det er slike ting venner gjør, sier Grindhaug.

LES OGSÅ: Drømmestart for Loberto

Han erkjenner at saken har gitt FK Haugesund og ham selv en kraftig ripe i lakken. Og han innrømmer å ha tenkt tanken om å trekke seg.

– Jeg har veldig vondt av klubben, og de som jobber her. Som er i styre og stell. Som har gjort en fantastisk jobb. Om det er det rette for klubben, er det bare å prikke meg på skulderen og gi beskjed, så kjører jeg rett hjem. Det ser det ikke ut som om de kommer til å gjøre, heldgivis. Jeg har jo lært av denne saken, vi er alle hele tiden i utvikling. Jeg har mål om å bli Norges beste på å være sjef for A-lag, da spesielt rundt spillerlogistikk og det målet står seg, sier Grindhaug.

– Tror du at du må endre stilen din framover?

– Jeg skal forandre meg om jeg er problemet. Jeg har hatt langt friskere feider med andre enn det jeg har hatt med Mark, men klart jeg må tenke enda mer gjennom min egen stil også, sier Grindhaug.

Han kan ikke love ny trener å få velge egen assistent heller.

– I Haugesund gjør vi ting sammen. Vi liker å gjøre hverandre gode. Å høre fra Mark at jeg ikke har klart det med ham, er tungt. Det er nemlig utrolig viktig for meg, sier Grindhaug, som bekrefter at han vil lede arbeidet med å finne ny trener.

– Jeg har ingen kommentar til hvem som er kandidater der nå, sier Grindhaug.

Andrea Loberto vil overfor VG ikke si om han er interessert i jobben.

– På generelt grunnlag er jeg interessert i å bli hovedtrener i Tippeligaen, men vil ikke si noe om jeg vil ha denne jobben, sier Loberto etter seieren mot Viking i debuten som vikartrener.

Det har ikke lyktes VG å få kontakt med Mark Dempsey lørdag kveld.

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. FK Haugesund

Flere artikler

  1. Dempsey møtte Grindhaug: – Svært følelsesladet

  2. Dempsey sier han hadde store samarbeidsproblemer med Grindhaug

  3. Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

  4. Scheie om Dempsey-avgangen: - Først og fremst veldig trist for Haugesund

  5. Drømmestart for Loberto

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder