Minst seks landslagsspillere kan få nye klubber i sommer

HET PÅ OVERGANGSMARKEDET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tar en prat med Markus Henriksen på treningen i Braga torsdag. Trønderen måtte kjøle ned den venstre ankelen etter treningen.

Her har du flyttelandslaget

BRAGA (VG) «Halve» landslaget er på klubbjakt denne
sommeren. Den første og største overgangen kan bli Markus Henriksen (23). Han kan velge og vrake i tilbud.

  • Jostein Magnussen
  • Øyvind Herrebrøden
  • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fire år gammel

AZ Alkmaar-kapteinens kontrakt går ut neste sommer og Henriksen bekrefter overfor VG at det er uaktuelt å forlenge avtalen. Allerede i vinter skal Napoli ha gjort et forsøk på å hente 23-åringen til Serie A, og sølvvinnerne som er klar for kvalifisering til gruppespillet i Champions League, vil ventelig prøve seg igjen. Og nå har også Milan latt høre fra seg.

SE HER: Ruben Yttergård Jenssen viser lillebror Ulrik noe på mobilen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Det var noe konkret som var på bordet, men hvem det var som la inn bud det vil jeg ikke si. Men både AZ og jeg var enige om at det var bedre å vente og spille det siste halvåret, sier Markus Henriksen om «januartilbudet».

– Et steg videre

Ifølge fotballnettstedet Calcio Mercato har Everton og Swansea lagt inn høyere bud enn både Napoli og Milan. Og i Tyskland har Schalke 04 latt seg imponere av kaptein Henriksens sesong med AZ: 12 mål i serien og syv mål i cupen er gode forhandlingskort for en med utgående kontrakt.

Sett denne? Høgmo hyller King

– Jeg ønsker å ta et steg videre og vil spille i en av de fire store ligaene, fastslår 23-åringen.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo mener trønderen kan passe «hvor som helst».

– Markus er klar for en stor liga og kan gå hvor som helst. Han har gjennombruddskraft, fysikk, spillintelligens både offensivt og defensivt, og er en god avslutter og god assistspiller. En ganske komplett fotballspiller. Han kan spille spiss, bak spiss og offensiv midtbanerolle.

På listen over landslagsspillere som trolig bytter klubb i sommer er også Alexander Tettey (Norwich, kontrakt går ut), Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern), Ulrik Yttergård Jenssen (Lyon). Håvard Nordtveit har nettopp gått til West Ham.

– Stresser ikke

Brødrene Yttergård Jenssens kontrakter går til og med ut samme dag, 30. juni. Begge har blitt linket til nederlandsk fotball og Groningen hvor Alexander Sørloth tjener sine fotballpenger.

– Det er fortsatt åpent. Jeg har bestemt meg for å bruke god tid og stresser ikke med å ta en avgjørelse. Jeg sjekker hvilke muligheter som er der, sier Ruben Yttergård Jenssen til VG.

Les også: Byttet klubb for å slippe å spille forsvar - nå skal han spille back på landslaget

Lillebror og romkamerat på flotte Melia Braga Hotel & Spa, Ulrik Yttergård Jenssen, innrømmer at han har sjekket forholdene i Groningen med Sørloth.

– Det høres bra ut det som skjer i Groningen. Sørloth har i hvert fall en veldig bra fotballhverdag der, sier 19-åringen, som kan få sine første A-landslagsminutter mot Portugal søndag.

Rodgers-prat

Litt lenger bort står en annen nordlending med capen bak frem. Stefan Johansen har ett år igjen av sin kontrakt med Celtic. Etter dagens trening her i Braga var 25-åringen taus om sin fotballfremtid. Han ønsker ikke å si om han har sagt nei til å forlenge med den skotske seriemesteren.

– Jeg kommenterer ikke rundt det. Det vil alltid være sånn i forhandlinger (at det tar lang tid). Jeg har ikke signert noen ny kontrakt ennå, så vi får se hva som skjer. Vi tar den samlingen her, og så får jeg komme tilbake til Celtic og ta en prat med Brendan Rodgers, sier Stefan Johansen, som ikke rakk å prate med den nye Celtic-sjefen før han dro på ferie.

– Hvor vil du helst spille etter sommeren?

– Dere får ikke lurt noe svar ut av meg. Jeg har fokus her nå, så får jeg en ferie der jeg skal lade batteriene. Akkurat nå har jeg ett år igjen av kontrakten med Celtic.

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. Groningen har tilbudt Yttergård Jenssen kontrakt

  2. Høgmo med flere overraskelser i troppen

  3. VGs landslagskommentator mener: Norge burde ikke spilt mot Portugal

  4. Yttergård Jenssen klar for Groningen

  5. «Hvor hensiktsmessig er det å hente inn spillere som ikke har vært i nærheten av A-landslaget før?»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder