Illsint Moussa moste Brann

Scoret i tredje hjemmekamp på rad

Havnet i klammeri med Bismar Acosta

Nektet å la seg intervjue i pausen

TROMSØ (VG) (Tromsø-Brann 1-0) Tunisiske Sofiane Moussa (28) var banens gigant da Brann ble slått 1-0 på Alfheim.

  • Jørund Wessel Carlsen
Publisert:

- Det var deilig. Vi tar tre poeng og hodler nullen. Helt nydelig, sier Bård Flovik til VG etter at sesongens andre trepoenger var i boks.

Han var strålende fornøyd med tre poeng og spesielt med Moussa, som var et konstant uromoment for gjestenes forsvar.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var på sin side svært skuffet.

- Det ble en krig. En slåsskamp. Når vi kommer under 0-1 tidlig blir det vanskelig. Vi skaper litt på slutten og hadde kanskje fortjent et poeng, sier trener Lars Arne Nilsen til VG etter kampslutt.

Sigurdarson serverte

Tromsø sto med null poeng og fæle 1-12 i målforskjell på sine tre siste kamper i eliteserien før dagens kamp mot Brann, men brukte kun seks minutter på å ta ledelsen søndag. For tredje hjemmekamp på rad scoret Sofiane Moussa, som allerede etter åtte runder er på vei til å bli en hit i Tromsø.

VG Direkte: Slik var kampen

Fredirk Haugen klønet det til da han snublet på vei framover. Magnus Andersen snappet ballen og sendte den til Aron Sigurdarson på venstrekanten. Sigurdarson serverte et perfekt innlegg til Sofiane Moussa, som scoret sikkert fra fem meter.

SPISSE ALBUER: Bismar Acosta er oppe med albuen i en duell med Runar Espejord. TIL-spiss Moussa var rasende på Acosta i pausen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Mener Acosta skulle vært utvist

Det var Brann som hadde ballen mest, men de maktet ikke å true Tromsø-keeper Gudmund Kongshavns mål. Like før pause havnet stopper Bismar Acosta i fokus, da han la målscorer Moussa i bakken, slev om 28-åringen var over 30 meter fra der ballen var.

Kommentar: Brann kan selvsagt bli BEST av de NEST beste

En rasende Tromsø-spiss måtte gå av banen, men på vei ut gestikulerte han voldsomt mot Branns midtstopper. TV 2-ekspert Jesper Mathisen var ikke i tvil i FotballXtra-studio.

– Det er grisespill. Acosta hadde blitt vist ut hvis dommeren hadde sett det, sier Mathisen, som har spilt med Acosta i Start.

– Det skal være direkte rødt, sier Moussa til VG.

Acosta selv nektet å prate med VG i Tromsø.

Intervju-nekt

Moussa var så brennhet at han nektet å snakke med TV 2 i pausen. TIL-spissen gikk rett i garderoben, og la ikke skjul på at han var sint.

– Det er sånn jeg er født. Slik er jeg som spiller, men etter kampen går det bra, sier Moussa.

Lest denne? Brann har de eldste laget i Tippeligaen

Selv om Tromsøs forsvar har vært gavmilde som få de siste kampene maktet ikke Brann å skape en målsjanse de første 88 minuttene. Etter 72 tannløse Brann-minutter kastet Lars Arne Nilsen inn superreserve Azar Karadas, og to minutter før slutt fikk han Branns eneste mulighet.

Karadas var råsterk i lufta og så ut til å stange 1-1, men en monsterredning av Kongshavn reddet 1-0 og tre poeng for Tromsø.

Andre høydepunkter fra Tippeligaen søndag:

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder