Danielsen: - Skal ikke være redd for å snakke litt stort

SØR ARENA (VG) (Start-Viking 0-1) Syv poeng og null baklengs er fasiten for Viking etter sesongens tre første kamper. Da er det lov å drømme litt.

  • Cato Lorentz

Artikkelen er over fire år gammel

– Det hadde vært kjekt å stå her og si at vi kan vinne gull i år, men jeg vet ikke hvor lurt det er. Men man skal ikke være redd for å snakke litt stort. Vi har et veldig bra lag og jeg vet at vi kan hamle opp mot alle lagene i Tippeligaen om vi er på vårt beste, sier Viking-kaptein, André Danielsen til VG.

Topp tre

Det er ikke 1-0-seieren mot Start lørdag ettermiddag som gjør at Danielsen nå tør å snakke i store ord. Men Vikings høyreback vet hva som bor i årets Viking-lag, og er overbevist om at de kan matche de aller beste.

– Vi er ikke favoritter, men vi kan helt klart blir en utfordrer til en topp tre-plassering denne sesongen. Vi skal i alle fall gjøre det vi kan, så får vi telle opp til slutt, sier Danielsen.

FÅTT MED DEG? Sjekk Tippeliga-klubbenes aprilspøker

Også trener Kjell Jonevret var offensiv etter å ha sett Suleiman Abdullahi sikre Viking sin andre borteseier for sesongen da de kontrollert vant 1-0 mot Start i Kristiansand.

VIKING-SPILLER: Andre Danielsen Foto: Carina Johansen NTB scanpix

– Vi har fått en veldig god balanse i laget nå. Defensivt er vi sterke etter å ha jobbet bevisst med det før sesongen. Og så har vi en del x-faktorer i laget. Nigerianerne våre og Zymen (Bytyqi) kan jo finne på hva som helst når som helst, sier Viking-treneren.

TV 2-SJEF UT MOT REKDAL: - Så lavt trodde jeg ikke han ville synke

Utfordrer

Jonevret tenker på Samuel Adegbenro og Suleiman Abdullahi da han snakker om nigerianerne. Og begge var jevnlig en trussel mot Start lørdag, og førstnevnte utelukker heller ikke at Viking i år kan bli en utfordrer til de aller beste.

– Ja, det tror jeg. Jeg mener vi er bedre som lag i år enn i fjor, og da tror jeg vi kan ende høyere på tabellen. Vi kan slå alle lagene i Tippeligaen, men vi må vise at vi kan være stabile, sier Adegbenro.

VG SPORTENs PODKAST:

Dette er verdens vanskeligste idrett å bli god i

Og et godt svar på hva Viking er kapable til i år, vil vi få allerede i neste kamp. Da tar de imot Odd som av mange er tippet som en av favorittene i år.

– Det blir en artig kamp som vi gleder oss til. Med all respekt til de vi har møtt til nå, så har det ikke vært de antatt tøffeste lagene. Odd blir en ordentlig test på hvor gode vi kan være i år, sier Jonevret.

ETTMÅLSSEIER: Mot Start ble Suleiman Abdullahi matchvinner med sin ene scoring. Her gratuleres han av trener Kjell Jonevret etter kampen. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

VG-LUPEN 2016: Sjekk hvor ditt favorittlag er tippet!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder