Innbytterne reddet Bayern München etter vanvittig opphenting

(Bayern München-Juventus 4-2 eeo, 6-4 sammenlagt) Thomas Müller (26) utlignet på overtid og sikret ekstraomganger. Så avgjorde innbytterne Thiago (24) og Kingsley Coman (19) Champions League-dramaet i løpet av to minutter i 2. ekstraomgang.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Etter den andre scoringen fikk vi tid til å fortsette presset og jage den tredje og fjerde scoringen. Det var veldig viktig, sier Bayern München-spiss Robert Lewandowski til Viasat.

– Fotball handler om sjanser. De angrep mye i 2. omgang og tok vare på sjansene sine. Det er alltid ille å slippe inn et mål i siste minutt, men jeg er stolt av laget mitt. Dette er et tap som burde få oss til å forstå at vi er bedre enn forrige sesing. Vi går ut av turneringen med hodet hevet, sier Juventus-kaptein Gianluigi Buffon ifølge UEFA.com.

Kommentar: En av tidenes mest dramatiske dueller

Da lagene møttes i Torino for tre uker siden var det Bayern München som ledet 2-0 på bortebane, og så ut til å gå mot en komfortabel seier før Juventus scoret to ganger og sikret 2-2 i et dramatisk oppgjør.

I kveld var utrolig nok kamputviklingen veldig lik foran 70.000 tilskuere på Allianz Arena i München. Bortelaget ledet lenge 2-0 før hjemmelaget kom tilbake og sikret 2-2.

Sjekk den økonomiske forskjellen på fotballgigantene

Det måtte ekstraomganger til for å avgjøre. Da det virkelig begynte å lukte straffespark, slo hjemmelaget til med to lekre scoringer.

Innbytterne Kingsley Coman (t.v.) og Thiago Alcantara spilte hovedrollene da Bayern München snudde 0-2 til 4-2. Her jubler de etter Thiagos 3-2-mål. Foto: Tobias Schwarz Afp

Thiago ble byttet inn med Franck Ribery etter 101 minutter, og syv minutter senere spilte han lekkert vekk med Müller inne i feltet før han satte inn 3-2.

Barcelona «en hel sesong» uten tap

På lån fra Juventus til Bayern

Dermed var en fantastisk opphenting et faktum, men for å gjøre tapet enda mer sviende for Juventus-fansen skulle den siste spikeren i kista hamres inn av en av deres egne.

19 år gamle Coman er nemlig på lån fra nettopp Juventus til Bayern München. Da det var spilt 60 minutter og Juventus ledet 2-0, kom han inn for å redde stumpene. Det gjorde franskmannen til de grader.

Han slo innlegget som Müller headet inn til 2-2, og 4-2-goalen var en herlig variant.

Coman fikk ballen fra Arturo Vidal på egen halvdel og tok den med seg inn i feltet før han skrudde den lekkert i hjørnet til høyre for Buffon.

Juventus burde redusert da Mario Mandžukic avsluttet rett på keeper før Stefano Sturaro blåste returen over det åpne målet fra fire meters hold.

Nærmere kom ikke italienerne, og dermed kan Bayern München-spillerne forberede seg til Champions League-kvartfinale.

Drømmestart for Juventus

Det var spilt bare seks minutter i München da Paul Pogba sendte Juventus i ledelsen. Den storvokste franskmannen kunne trille ballen i åpent mål etter at David Alaba og keeper Maneuel Neuer hadde rotet det voldsomt til i eget forsvar.

Juventus' spanske angriper Álvaro Morata hadde en fantastisk kveld på jobben, og imponerte stort som spydspiss for bortelaget. Og da bortelaget fikk en kontringsmulighet spilte han hovedrollen perfekt.

Paul Pogba jubler etter å ha satt inn det første målet i München. Foto: Tobias Schwarz Afp

Morata stormet med ballen over store deler av banen før han serverte til Juan Cuadrado inne i feltet. Han dro bort to Bayern-spillere og plasserte ballen behersket i hjørnet oppe til venstre for Neuer.

Thomas Müller var nær ved å redusere like før pause, men avsluttet rett på Gianluigi Buffon før Robert Lewandowski satte returen utenfor.

Trøblet lenge

Minuttet senere burde Stephan Lichtsteiner ordet 0-3 etter at Neuer hadde gitt retur på en Cuadrado-avslutning. Men sveitseren skjøt over fra kloss hold.

Morata var også nær scoring i 2. omgang mot et Bayern-lag som slet tungt. De fikk ikke fart på sakene før Lewandowski reduserte etter 73 minutter.

Spissen skulle trolig vært utvist for et brutalt overfall på Patrice Evra tidlig i 2. omgang, men han slapp unna med gult kort og fikk derfor muligheten til å redusere. Douglas Costa slo et perfekt innlegg som spissen lekkert styrte forbi Buffon med pannebrasken.

Da ble det fullstendig enveiskjøring. Franck Ribery var centimetere fra utligning da han skjøt via Pogba og mot målet uten at ballen snek seg inn. Så var Müller nær ved å få foten på et innlegg fra Costa, men da klokken så vidt hadde passert 90 minutter scoret samme mann.

Kingsley Coman slå et perfekt innlegg mot bakre stolpe der Müller var på rett plass og headet inn utligningen som sørget for ekstraomganger.

PS! Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft kunne melde om bråk mellom lagene i garderobeområdet etter kampen. «Plutslelig eksploderer det, og de går i tottene på hverandre og vaktene må gå imellom.» beskriver Fjørtoft på Viasat 4 uten at han nevner navn på noen av de involvert.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder